Vaalit 2011 - Puoluekuri, mainokset ja vaalikoneet - Avautumisia Osa 5

Eduskuntavaalit 2011 ja mahdollinen ehdokas


En tiedä politiikasta juurikaan mitään, mutta äänestämässä pitäisi käydä. Onneksi äänestäminen on helppoa ja ehdokkaan valitseminen vielä helpompaa...

Vaalikoneet


Kaikissa vaalikoneissa on käytännössä ihan samoja kysymyksiä. Olisi kivaa jos olisi sellainen vaalikone, jossa saa vaikuttaa, että mihin painotetaan enemmän. En jaksanut ihan kaikkia käydä läpi, mutta joku vajaa tusinan verran tuli katsottua läpi, ja eipä juurikaan kiinnostanut täyttää yhtäkään. Vaalikoneisiin saisi vielä lisätä ainakin tulot, ammatti (ala), ja mainosbudjetti. Siinä saisikin mukavasti kavennettua ehdokkaiden määriä.

Ehdokkaat ja puoluekuri


Käytännössä se on ihan sama mitä ehdokas siinä vaalilapussaan lupailee, koska puoluekurin takia pitää äänestää kuten puolueen sisällä on päätetty. Jos vaalikoneessa tulee vaihtoehdoksi joku isomman puolueen henkilö, niin pitääkö käydä katsomassa puolueen sisältä kyseisen puolueen linjaukset? Vai pitääkö ennen vaalikonetta päättää, että näitä puolueita en äänestä, koska puoluekuri estää rehellisen toiminnan?

Vaalimainokset


Miksi tienvarret on täynnä hirveitä vanerisia mainoksia? Onko joku oikeasti äänestänyt tienvarsimainoksen perusteella? Toki tällä saadaan nimeä tunnetuksi, mutta tuskin sillä kovin positiivista vaikutusta ainakaan on? Voisi jo vaalikoneessa olla yhtenä vaihtoehtona rankata nämä ehdokkaat pois. En ole vihreiden (puolue) kannattaja, mutta jotain rajaa pitää olla ympäristötekijöilläkin.

Vaalimainoksissa ärsyttää myös ehdokkaiden listaamat luottamustoimet ja tehtävät missä ollaan mukana, ja tietenkin myös kaikki mahdolliset vapaa-ajan harrastukset luetellaan. Sitten kehdataan vielä laittaa, että "Olen huolissani perheiden hyvinvoinnista", "Lapsiperheiden asialla" jne. Kannattaisi ehkä aloittaa ihan omasta perheestä? Puhumattakaan siitä, että miten ne tehtävät sitten hoidetaan kunnialla eduskunnassa, kun ollaan niin monessa jo mukana?

Äänestäminen


Kun sinne äänestyskoppiin sitten astelee, niin mahdollisia vaihtoehtoja on:

1. Ulkonäkö – Äänestääkö ulkonäön perusteella
2. Nimi – Onko jollain hauska tai mieleenpainuva nimi. Ehkäpä sama etu- tai sukunimi
3. Numero – Pelasin junnuna tällä pelinumerolla, joten äänestän sitä.
4. Tuttu ehdokkaana – Äänestääkö jotain tuttua, koska se on hyvä kaveri (ihan sama mitä mieltä se on mistäkin)
5. Kaveri/vanhemmat/sukulaiset suosittelivat (en jaksanut itse perehtyä, joten äänestän mitä muut ovat sanoneet)
6. Vaalikone suositteli – Luotan siihen, että vaalikone oli tehty rehellisesti ja valitsi minulle myös rehellisen ehdokkaan.
7. Heitän tikalla – Joka toinen arpa voittaa.
8. Äänestän julkkista – Ihan sama tietääkö politiikasta mitään.
9. Protestiääni – Äänestän ehdokasta jolle kaikki nauraa jo muutenkin.
10. Minulla on ehdokas jo tiedossa, ja olen perehtynyt asiaan.
11. Lisää puuttuva vaihtoehto tähän.

Vaalit ja nettiäänestys


Miksi tätä ei voida vieläkään hoitaa netissä? Eikö Suomen pitänyt olla edelläkävijä tietotekniikassa? Pelkääkö joku, että vaaleissa voisi tapahtua jotain epärehellistä? Ei kai sentään...


Aikaisemmat avautumiset arkisto:

Aprillipäivä - Avautumisia Osa 4
Lapsilla Rahastaminen - Avautumisia osa 3
Minne katosi tietokonelehdet? Avautumisia osa 2
Pääseekö töihin enää valehtelematta? Avautumisia osa 1


Mainos:

Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit ym. iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

Kommentit

Suositut tekstit