Pääseekö töihin enää valehtelematta? Avautumisia osa 1.

Työ, elämä, ja niiden nykyään kohtuuttomat vaatimukset

En usko, että olisin ikinä päässyt mihinkään töihin, jos en olisi valehdellut sopivasti työhakemuksissa ja haastatteluissa. Tiesin kyllä olevani tarpeeksi pätevä kaikkiin hakemiini paikkoihin. Jokaisessa paikassa määräaikaisuuden jälkeen oltiin todella tyytyväisiä työpanokseeni ja lähes poikkeuksetta kysyttiin uudestaan töihin, aina kun oli paikka vapaana.

Lähes jokainen työhakemus johti haastatteluun asti, ja syy oli yksinkertainen: Kerroin aina kaikkea mitä työnantaja haluaa kuulla. Tärkeintähän oli päästä työhaastatteluun asti, ja katsoa mihin se riittää.

Nykyään kun katselee vapaita työpaikkoja ja niiden vaatimuksia, niin omat liioittelut/valehtelut olivat vielä ihan terveellä pohjalla. Jos työnantaja saa asettaa ihan käsittämättömiä vaatimuksia, niin työnhakijakin saa omiinsa lisätä mitä haluaa...? Suomessa on paljon päteviä ihmisiä jotka käännytetään jo työpaikkailmoituksessa asetetuilla "ehdoilla". Ei kukaan uskalla hakea, jos työpaikan ilmoituksessa olevia ihmisiä on vain mielikuvitusmaailmassa. Aika monessa paikassa haetaan kuitenkin ihan ihmistä?

Kuka jaksaa lukea loputonta sepustusta aktiivisesta tiimityöskentelijästä, joka on tottunut työskentelemään paineen alla, nopea saamaan tuloksia, tulee toimeen kaikkien kanssa, innokas oppimaan uutta, tehokas, ulospäin suuntautunut, huumorintajuinen, aina ajoissa, ja lähtee työpaikalta viimeisenä.

Jos nyt haluaisin erottua joukosta, niin kirjoittaisin työhakemukseen "Hyvä jätkä hakee töitä", yhteystiedot ja lista aikaisemmista paikoista.

Kumpi aloitti liioittelun? Työnantaja vai työnhakija?


Muut osat:
Vaalit 2011 - Puoluekuri, mainokset ja vaalikoneet - Avautumisia Osa 5
Aprillipäivä - Avautumisia osa 4
Lapsilla rahastaminen - Avautumisia Osa 3
Minne katosi tietokonelehdet? - Avautumisia Osa 2


Mainos:

Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit ym. iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

Kommentit

Suositut tekstit