Ärsyttävimmät kirppariasiakkaat

Ne vähemmän mukavat asiakkaat itsepalvelukirpputoreilla.



Kirpputorit ovat ihan oma maailmansa. Ruokakaupassa ihmiset osaavat yleensä käyttäytyä jotenkin, mutta kirpparilla kaikki säännöt kirjoitetaan uusiksi. Tässä joitakin tapauksia mitä tulee mieleen ärsyttävistä asiakkaista. Lista ei ole missään järjestyksessä (paitsi ensimmäinen).

1. Varkaat


Jokaisen itsepalvelukirpparin vitsaus. Kaikki kelpaa. Euron DVD-leffasta jää jäljelle pelkkä kotelo. Onkohan näille irtonaisille levyille kovakin kysyntä. Missäköhän nämäkin tavarat myydään?

2. Pakkausten avaajat


Jos jostain syystä kirpparipöydälle vie joitain uutta tavaraa, esimerkiksi DVD-leffan, joka on edelleen muoveissa. Niin eikös joku sen kirpparilla avaa, että voi varmistaa onko siellä levy varmasti sisällä. Avaako ihmiset näitä pakkauksia kaupassakin?

3. Sotkijat


Joillekin ilmeisesti tuo suurta iloa, kun kaikki vaivalla viikatut lastenvaatteet saa sotkettua pitkin pöytää, tai hienoissa pinoissa olevat levyt, kirjat ja leffat sekoitettua keskenään.

4. Ensimmäiset "asiakkaat"


Henkilöt jotka tulevat kärppänä paikalle, kun viet tavaroita pöydällesi. Kamaa pengotaan kasseista ja laatikoista. Parhaat vielä lähtevät tinkimään itsepalvelukirppiksellä, kun tuotteita ei ole vielä edes saatu pöydälle asti. Ymmärrän tinkimisen, jos näkee selvästi, että myyjä on viemässä kamojaan pois.

5. Rikkojat


Jos jotain rikotaan, niin nämä jätetään usein maksamatta. Pöydällä olevia tavaroita ei kunnioiteta, vaan niitä saa kohdella tasan niin kovakouraisesti kuin haluaa. Lapsille myöskin opetetaan nämä tavat. Se on kiva viedä myymättä jääneet tavarat kotiin, ja huomata, että myyntiarvosta katosi puolet, kun kirjat, lehdet ja vinyylilevyt on taiteltu näppärästi.

6. Trokarit


Näitä sankareita on kirppareilla vaikka kuinka paljon (Huom. kaikki kirpparilla "asuvat" ei ole trokareita, vaan himohamstraajia). Parhaita trokareita on ne, jotka tulevat kertomaan myyjälle heti tuotteen ostettuaan, että kuinka arvokkaan tavaran nämä myivätkään. Päivän pelastus. Lisäksi tästä löytyy myöskin alalaji, joka tekee tämän saman, mutta vie lisäksi tuotteet omaan pöytään myytäväksi.

7. Tukkijat


Ei anneta tietä muille, vaan tukitaan ostoskärryillä tie, ettei kukaan varmasti pääse ohi. Yleensä tapaukseen liittyy odottava nainen ja tämän kaveri. Ettei keneltäkään vaan jää huomaamatta, että lapsi on tulossa.

8. Arvostelijat


Jokaista tuotetta pitää kovaan ääneen kommentoida. En muista kuulleeni kaupassa vastaavaa. Tyyliin: "Katsokaa nyt tätä! Jumalauta mikä hinta BANAANEILLA!", "Ei prkle, KUKA NÄITÄ OSTAA?!?"

9. Väärä pöytä


Jos jotain ei osteta, niin jätetään ne tavarat huoletta väärään pöytään. Vaikka oikea pöytä olisi ihan vieressä. Se on aina yhtä kiva yllätys, kun omalta pöydältä löytyy esim. joku sinne kuulumaton peitto, jonka alle kaikki omat tuotteet ovat hautautuneet.

10. En-malta-odottaa-vuoroa-ihmiset


Sinne pyödän ääreen on pakko ängetä, vaikka tilaa ei ole. Ilmeisesti treenit hulluja päiviä varten on menossa.

11. Katselen tavaroita tarkoitukselle hitaasti...


Koska näen selvästi, että vieressä olevaa nämä kiinnostaisi. Tykkään ärsyttää, ärsyttäminen on mukavaa.

12. Annan lapselle leluja pöydistä ajanvietteeksi


Toimiiko joku marketeissa näin? Ei taida. Tuotteet on omia vasta sitten, kun ne on maksettu. Yleensä tämän tarinan kohtalo on kohta 9.

13. Kiroilijat


V*ttu-S**tanaa satelee, vaikka lapsia olisi mukana. Jostain syystä ruokakaupoissa tätä käytöstä näkee/kuulee vähemmän.


Listalta varmasti jäi jotain pois, joten tuleeko sinulla muita tapauksia mieleen?

Ehkäpä seuraavaksi voisi tehdä vastaavan listan myyjistä. :)


Hakusanat: kippputori, kirpputorit, kirppis, kirppari, itsepalvelukirpputori, itsepalvelukirppis, itsepalvelukirppari, asiakas on aina väärässä, asiakas on aina oikeassa


Kommentit

Blogger sanoi…
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Suositut tekstit