Netflix kokemuksia - Vuosi myöhemmin

Netflix - Onko palvelu parantunut vuodessa?





Kirjoitin Netflixistä kokemuksia noin 1½ vuotta sitten, ja tilauksen perumisesta on nyt noin vuoden verran aikaa. Netflix-tilaus tuli peruttua, kun kaikki vähänkin kiinnostava materiaali oli kahlattu läpi.

Vuodessa on tullut luvattoman vähän uusia elokuvia katsottavaksi. Dokumentteja onkin mukavat määrät (tekstitysten kanssa jopa tällä kertaa), lastenohjelmia ja sarjoja on myöskin tullut jonkin verran lisää . Mitään merkittävää parannusta on vaikea huomata tarjonnassa.

Ulkoasu on edelleen todella kankea. Ehkä minimalistinen tyyli sopii niille, jotka katsoo Netflixistä jotain pari kertaa viikossa. Meillä harvemminmin katsotaan mitään TV-kanavia, vaan leffat, sarjat ja dokumentit tulee katsottua pelkästään Netflixin kautta (aina kun on voimassa oleva tilaus). Onneksi käytettävyyttä saa parannettua huomattavasti, kun ottaa "Oma Lista"-toiminnon käyttöön. Tähän tarvitsee käytännössä tietokoneen, että saa helposti lisättyä kaikki kiinnostava listoille. Toimii tuo myös PS3:n käyttöliittymällä, mutta on selvästi hitaampaa. Arvostelut ja elokuvien järjestäminen onnistuu PC:llä niin paljon helpommin.

Netflix ilmoitti juuri, että hinnat nousee eurolla (uusille asiakkaille) 7,99e (ennen) 8,99e (nyt). Vanha hinnasto on voimassa vanhoille asiakkaille kaksi vuotta. Korotuksen syynä on se, että katsojille voidaan tarjota enemmän katsottavaa. Toivottavasti tämä lupaus pitää myöskin paikkaansa. Nykyisellään Netflix tilaukselle 2-3kk on sopiva aika, ja sitten jääkin tilaus taas tauolle, kun sisältö puuttuu.

Jos tästä huvista maksaisi täyden vuoden, eli  n. 100 euroa, niin samalla rahalla saa kirpputorilta jo isot kasat katsottavaa (ja nekin leffat voi myydä taas eteenpäin). Nykyisellään en ole DVD- ja Blu-ray-kokoelmistani valmis vielä kokonaan luopumaan.

Kommentit

Blogger sanoi…
There's a chance you are eligible to receive a $100 Ikea Gift Card.

Suositut tekstit