Huonoja uutisia nettishoppaajille - Amazon UK:n ilmaiset postikulut poistui.

Amazon ei enää tarjoa ilmaisia toimituksia - R.I.P. Free Super Saver Delivery.

Perjantaina tuli Amazonilta uutiskirje, jossa he ilmoittivat, että ilmaisia toimituksia ei ole enää saatavilla esim. Suomeen. Samalla myöskin normaalit postikulut nousivat huomattavasti. Nämä "ilmaiset" postikulut oli ennen leivottu tuotteiden hintoihin, mutta en uudistuksen jälkeen huomannut, että tuotteet olisivat sen halvempia. Jos nyt haluat tilata yksittäisen DVD/Blu-ray-levyn, niin postikulut on jo 5 euroa, joka yli puolet entisestä! Ja ne leffat on edelleen samoissa hinnoissa.

Mikäli näillä nykyisillä postikuluilla ja hinnoilla mennään, on vaikea kuvitella, että tilaisin jatkossa Amazonista enää yhtään mitään. Ainakin tässä taloudessa tilaukset jäävät minimiin. Rahaa ainakin säästyy.

From 3 April, 2014, FREE Super Saver Delivery will no longer be available for deliveries to Belgium, Denmark, Finland, Gibraltar, Iceland, Luxembourg, Netherlands, Poland, Portugal or Sweden.

Sosiaalisessa mediassa Amazon ei onnistunut uutiskirjeen toimittamisen jälkeen erityisen hyvin, vaan Facebookissa toivottivat kaikille hyvää perjantaita:

amazon uk

Ilmaisten toimitusten poistuminen ei tullut suurena yllätyksenä. Olin jo pitkään ihmetellyt miten moinen toiminta voi olla kannattavaa. Jos tilasit vaikkapa 5 tuotetta, ja valitsit, että tuotteet voi toimittaa yhdessä (hitaampi ja edullisempi toimitus), niin silti paketit tulivat erikseen pakattuina jättisuurissa pahvilaatikoissa. Esim. pipo saattoi olla pakattuna niin isoon laatikkoon, johon mahtuisi helposti pari tulostinta!

Nyt Amazon päätti selvittää logistiikan ongelmat korottamalla toimituskuluja. Näin ei alkuperäiseen ongelmaan tarvitse tarttua. Näppärää.

Ymmärrän, että yrityksen tehtävänä on tehdä voittoa, mutta nyt mentiin takapuoli edellä puuhun. Yhdellä muutoksella karkoitettiin iso määrä eurooppalaisia asiakkaita. Tästäkin olisi selvitty tekemällä muutoksia portaittain, eikä näin radikaaleja ratkaisuja.


Mitä Amazon voisi tehdä ongelman ratkaisemiseksi?

1. Logistiikan korjaaminen. Tuotteiden yhdistäminen, tuotteet pakattaisiin järkeviin paketteihin. Nykyinen meininki on jotain ihan käsittämätöntä.

2. Nostaa raja jolla tuotteita pitää tilata, että saa ilmaiset postikulut. Edellinen raja (20e) oli aivan liian alhainen. 50 euroa tai 100 euroa olisi huomattavasti järkevämpi.

3. Painoraja, tai ainakin painavissa tuotteissa vielä korkeampi raja Free Super Saver Delivery tilauksiin.

4. Hintojen pitää olla reippaasti halvempia. Ilmaiset toimitukset teki aikaisemmin Amazonista monesti halvimman paikan tilata tavaraa netistä. Nykyinen hintataso ja postikulut ei saa innostumaan.
.


Nyt säästetään rahaa ja toivotaan, että Amazon saa jotain järkevää aikaan. Tämä perhe ainakin jättää Amazonista tilaamiset tähän.



Kommentit

Blogger sanoi…
Do you need free Twitter Followers?
Did you know that you can get them AUTOMATICALLY AND ABSOLUTELY FREE by using Like 4 Like?
Blogger sanoi…
There is a chance you're qualified for a free $200 Ikea Gift Card.

Suositut tekstit