Pakurikääpä-kahvi (Chaga) kokemuksia.

Iherbistä tilattua: North American Herb and Spice Co - ChagaWhite, Coffee Substitute (kahvin korvike).



Tykkään kahvista, ja sitä tuleekin juotua välillä vähän liikaa. Yleensä juon lakkakääpä-kahvia (Reishi) Koska välillä tekee mieli juoda muutakin kuin kahvia, niin kokeilen aina kaikkia uutuuksia. Halvemmaksi nämä jauheet tulee kuitenkin, kuin kahviloissa juominen.  ChagaWhite oli pirun kallis uutuus, ja iHerbissä kerännyt kehuja. ChagaWhite on ns. korvikekahvi, jossa ei oikeaa kahvia ole. Mitä hintaan tulee, niin sille on selitys, mutta siitä vähän myöhemmin

Tilatessa en tiennyt mikä tämä mystinen Chaga on, eikä nimi hälyttänyt mitään kelloja. Kun tein arvostelua tästä kahvista, niin Googlella selvitin, että mistä on kyse. Chaga on siis pakurikääpä. Joka olikin minulle entuudestaan tuttua. Pakuria olen joskus käyttänyt teen kanssa. Pakurikääpä on myös todella kallista, joka selittää sen miksi tämä ChagaWhite on niin kallista.

Pakuri on suomessa ilmeisen suosittua, koska se valittiin vuoden rohdoskasviksi vuonna 2013.  Jos nettiä on uskominen niin pakurikäävän pitäisi parantaa kaikki syövästä lähtien. Itse juon kahvia/kaakaota/teetä yms. lämmintä juomaa puhtaasti maun takia. Jos niissä on jotain terveellistä, niin hyvä.

ChagaWhite paketissa lukee, että tästä setistä riittää 48 annokseen (yksi teelusikallinen per muki), mutta ainakin muumimukilliseen menee pari lusikallista, tai maku on turhan hento omaan makuun. Hinta per kuppi nousee taivaisiin.

Entäs sitten maku? Maku on todella hyvä, ja mieleen tulee hieman kaakaon ja kahvin sekoitus. Mukana oleva vanilja, ja kaneli tuo mukavasti talveen sopivaa makua. Seoksessa on myös maitojauhetta ja maca-juurta. Lisään joukkoon aavistuksen maitoa ja jotain makeuttajaa (esim. monk fruit/xylitol/kookossokeri)

Pisteet 4/5

Antaisin kovemmat pisteet, mutta hinnasta on pakko rokottaa pisteitä pois. Jos Iherbiin tulee joku alennuskampanja, niin tilaan varmasti vielä uudestaan. Nyt täytyy purkkia käyttää säästeliäästi.


Lisätietoa iHerbin sivuilta



Piristystä talveen - Vitacost ja iHerb alennuskoodit:

Jos et ole aikaisemmin tilannut iherbistä mitään, niin saat ensitilauksesta joko 5 tai 10 dollaria alennusta koodilla YUY952 (tai tämän linkin kautta). 10 dollarin alennus tulee yli 40 dollarin tilauksissa.

Ensitilaaja saa Vitacostista 10 dollaria alennusta (jos tilauksen arvo on yli 30 dollaria). Kupongin saat rekisteröitymällä tämän linkin kautta.

Kommentit

Suositut tekstit