WD TV Live verkkomediatoistin - Kokemuksia tulossa

Western Digital WD TV Live Gen 3 Full HD 1080p -verkkomediatoistin tilattu - DVD hyllyt tyhjiksi?

WD TV Live Media Player + Kaukosäädin

DVD-hyllyt alkaa olemaan niin täynnä (ja kämppä), että jotain on tehtävä. Nyt sisustusta hallitsee lähinnä leffat. Meillä tykätään katsella leffoja ja sarjoja, joten ei niistä kokonaan voi luopua. Tilaa asuntoon kuitenkin tarvitaan, joten nyt kokeillaan siirtää leffat digitaaliseen muotoon. Tilattiin kokeiluun (toivottavasti pysyvää) Western Digital TV Live Media Player.

Netistä tuli vertailtua erilaisia mediatoistimia mm. Apple TV, Popcorn Hour ja Asus O!Play Mini. Western Digitalin WD TV Live vei lopulta voiton edullisen hinnan takia, ja myöskin se, että laitteella pitäisi leffat toimia suoraan .ISO muodossa.

Laite tukee myös nettipalveluita, kuten Netflix, YouTube, Spotify, Facebook, Dailymotion, Pandora... Mutta näitä tuskin tulee käytettyä, koska tietokone ja PS3 toimii näiden kanssa luultavasti paljon kätevämmin. Playstation 4 on myös tarkoitus hankkia tulevaisuudessa, ja saa nähdä voiko sitä hyödyntää jotenkin.


Western Digital WD TV Liven tilasin Amazonista. Huuto.net tuli katsottua myöskin läpi, mutta ostan mielummin elektroniikkaa uutena, että saan pidemmän takuun. Luultavasti uudempi laite on myös uudemmalla sisäisellä softalle, ja mahdollisesti myös komponenteilla varustetettu.

Suomessa Verkkokauppa.com myy tätä laitetta n. 100 eurolla (+ postikulut). Amazon UK vei jälleen voiton, koska hinta on reippaasti halvempi, vain 73 euroa postikuluineen. Huom! Amazonin laitteessa on erilainen töpseli, mutta näitä adaptereita saa esim. Ebaysta muutamalla eurolla (UK to EU power plug adapter). Itselläni on näitä varastossa onneksi useampikin. :)

Kunhan laite tulee kotiin, niin kerron miten projekti edistyy (kannattaako koko touhu), mitä ohjelmia tarvitsee, ja mitä mahdollisia ongelmia tulee vastaan. Ainakin piuhat lisääntyy, ja se ei ole koskaan hyvä juttu.


Leffojen siirtäminen koneelle on hullujen hommaa?



Tarkoituksena on ottaa varmuuskopiot lähes kaikista DVD-leffoista ja laittaa ne ulkoiselle kiintolevylle pakkaamattomaan .ISO muotoon. Laskin, että kahden teratavun kiintolevylle mahtuisi n. 330-380 DVD leffaa (pakkaamattomana). Blu-ray leffat saa jäädä kaikki hyllyyn, koska ne vievät kiintolevyllä liikaa tilaa.

Lasten DVD leffoja meillä on alkuperäisenä n. 300 kpl, ja aikuisten DVD leffoja varmaan vähän alle tuon. Blu-ray leffoja on n. 200, mutta ne eivät vie onneksi niin paljoa tilaa, koska niiden kotelot on aavistuksen pienempiä. Ihan kaikkia elokuvia ei ole tarkoituksena siirtää ulkoiselle kiintolevylle, koska muuten niitä ei voi katsoa muissa huoneissa tai reissuissa. Ei ainakaan helposti. Toki jos WD Live TV on painonsa arvoinen kultaa, niin sitten ostetaan toinenkin boksi.

Tavoitteena on saada DVD-hyllyt mahdollisimman tyhjiksi. 100 leffaa vie noin 1,5 metriä hyllytilaa, ja tarkoituksena on siirtää n. 400-500 leffaa. Hyllytilaa tulisi vähintään 6 metriä lisää! Leffat voikin sitten viedä varastoon odottamaan parempia päiviä. Tarkoituksena on myös ottaa varmuuskopiot ulkoisista levyistä, koska leffojen siirtäminen ei todellakaan suju kädenkäänteessä, ja urakkaan ei kiinnosta ryhtyä kahdesti.

Joku ajattelee, että tämä on hullujen hommaa, että eikö olisi helpompaa vain tilata Neflix ja tai joku muu vastaava palvelu.

Netflix tuli jo kokeiltua. Leffat ja sarjat siitä loppuivat lyhyeen, ja lopulta sen kanssa elettiin, kuten TV:n kanssa, odotettiin tulevaa tarjontaa. DVD:t ja Blu-ray-leffat ovat edelleen (valitettavasti) se paras tapa nauttia leffoista silloin, kun haluaa.

Netflixin kanssa en tykännyt siitä, että kuva välillä pätkäisi (bufferoiti), kuvanlaatu vaihteli (vaikka on nopea nettiyhteys), nettiliittymästä oltiin riippuvaisia,  valikoima uudistui aivan liian hitaasti, ja kaikkeen ei ollut tekstityksiä.

Spotify on aivan eri maata, ja se on korvannut tehokkaasti jo lähes kaikki CD-levyt. Spotify Premium tarjoaa offline kuuntelun, ja ne CD:t mitkä haluaa pitää ei vie niin paljon tilaa, kuin DVD:t. Valikoima on lisäksi käsittämättömän laaja. Siitä maksaa mielellään.

Nyt lähteekin koko kirjoitus ihan uusille urille. Jatketaan, kun ehditään. :)



PS. Niin ja tilasin boksin ihan omilla rahoilla. :)


Mainokset jotka pitävät tämän blogin pyörimässä - Samalla säästät rahaa nettiostoksissa:

Ostohyvitys.fi - Rahaa takaisin nettishoppailusta. Tästä linkistä 5 euroa ilmaiseksi!

Bonari - Myöskin palvelu, joka tarjoaa rahaa takaisin nettiostoksista. Tästä linkistä 3 euroa/20 euroa ilmaiseksi!

iHerb - alennuskoodi YUY952  antaa sinulle 5 tai 10 dollaria alennusta (10$ yli 40$ tilauksiin) -  Vitamiinit, lisäravinteet yms. edullisesti! Tilaus on helppo ja nopea tehdä. Iherb tilaus 2013: Täältä ohjeet

Hakusanat: Leffat helposti koneelle, Leffat ulkoiselle kiintolevylle, Elokuvat, ISO, Elokuvat talteen, sisustaminen

Kommentit



21412 Protecta Dr
Elkhart, IN 46516
888-311-1146
hdicommerce.biz


Hello,

I would like to suggest a website for international ordering, www.healthdesigns.com
You know them? They are a great supplement/vitamin/Bath&Beauty online store.

I use healthdesigns.com to get my supplements and they deliver to Finland super fast! I would order on a Sunday and the following Wed/Thurs it would be at my desk at work. They are really a great company.

Their referral program gives you a discount coupon which gets people $5 off their first order. You get 4% back of the orders your referrals make, and then 3%, 2%, 1% for the people they refer.

The good thing about healthdesigns is the amazing prices for AMERICAN products (which Finland loves, as you already probably know) and super fast shipping. You can offer Finland a cheaper, better alternative to the growing health and fitness market.

One more thing though. The first time you sign up and place an order they will ask you for a coupon code to save $5. Would you mind using mine? It is FITNESS
It won’t have any negative impact on you and it will just benefit the both of us.

You will have the opportunity to be the first person to publicize your referral code in Finland.

Let me know what you think and I'll help with questions one on one!

Sincerely Yours,

Leo.

http://bit.ly/18fkqg1





www.healthdesigns.com

Suositut tekstit