Huuto.net vai Kirpputori? Kokemuksia

Kumpi on parempi paikka myydä tarvaraa Huuto.net vai Kirppari? Hyvät ja huonot puolet


Kannattaako myydä tarpeettomat tavarat kirpparilla vai huutonetissä?

Tässä on viimeisen vuoden aikana tullut myytyä tavaraa huuto.netissä ja kirpputorilla. Samalla on tullut kokemusta siitä, että miten tavarat liikkuvat kummassakin paikassa. Ohessa omia kokemuksia (myyjänä) huutonetistä ja kirpparista.

Huuto.net


Mikäli haluaa tuotteestaan parhaan hinnan, niin kannattaa myydä huutonetissä. MUTTA tämä ei todellakaan ole kauppapaikka kärsimättömälle, ja niille jotka eivät ole valmiita tekemään töitä sen rahan eteen.

Huutonettiin kohteiden lisääminen on tuskaisen hidasta, vaikka käyttäisi kohteille tehtyjä ilmoituspohjia. (Pitää muuten maksaa huuto plus-palvelusta, että nämä saa käyttöön). Huuto plus on lähes pakollinen niille, jotka haluavat myydä useamman, kuin kaksi tuotetta vuodessa. Ajastaminen, ilmaiset listakuvat, monen kuvan lisääminen, ilmoituspohjat, monen tuotteen huutokaupat, ilmoitusten muokkaaminen...ja paljon muuta sisältyy huuto plussaan.

Huuto.netissä vaaditaan myös kärsivällisyyttä. Ihmiset kysyvät tuotteen perään, jos tuote ei ole kahdessa arkipäivässä perillä tuotteen maksusta. Varaudu puhelinsoittoihin, tekstiviesteihin, sähköposteihin, jossa kysellään, että missä tavara viipyy. Muutaman euron DVD:n vuoksi pitää ostajille laittaa viestiä, koska rahat näkyvät tililläsi, koska olet vienyt tuotteen postiin....Jotkut saattavat jopa suuttua, jos pyydät muutamia kymmeniä senttejä liikaa postikuluja. Jotkut haluavat välttämättä noutaa parin euron levyn 30km:n päästä, vaikka postikulut olisivat alle kaksi euroa. Meidän auto ei kyllä 60 kilometriä kulje alle kahdella eurolla. Joten jos laitat vaihtoehdoksi nouto, niin varaudu siihen, että olet myös tavattavissa.

Tuotteiden tiedot pitää olla tarkat ja paikkaansa pitävät, kuva aina myytävästä tuotteesta.

Huutonetissä myydessä kyttäilet tiliäsi, sähköpostejasi, juokset postissa päivittäin, ja myyt vapaa-aikaasi muutaman euron takia.

Mutta...Huutonetistä saat tuotteellesi lähes aina parhaan hinnan.

Kirpputori


Aloituskustannukset ovat monesti suolaiset. Itsepalvelukirpputoreilla on pöydät monesti yli 30 euron pahemmalla puolella (per viikko). Varkaiden varalle pitää ostaa lisäksi hälyttimiä, ja jotkut kirpparit veloittavat siitä lisää, että esim. CD/DVD/Blu-ray levyt saa kassan taakse piiloon.

Mikäli viet levyt kassalle, ja levysi ovat hyvässä kunnossa. Suosittelen kirjoittamaan siihen hintalappuun, että missä kunnossa levy on. Harva jaksaa mennä tiskille kysymään, että missä kunnossa levy on. Itse jätän leffat ostamatta, jos levyä pitää mennä kassalta kysymään. 90% kerroissa ne levyt on naarmuisia (lasten DVD-leffojen kanssa 99%). Jos CD:t tai DVD:t ei mene kaupaksi, vaikka hinnat olisivat mielestäsi halvat, niin tämä on yleensä syynä siihen. Teippaamalla kotelot umpeen et hyödy mitään.

Kirpparilla on helpointa myydä omien kokemusten mukaan vaatteet, astiat, lelut, leffat ja pelit. Arvokkaiden tuotteiden kohdalla on hyvä miettiä, että kannattaako myydä huutonetissä. Kirppareilla varkaat liikkuvat, joten ainakin pienet ja arvokkaat esineet on parempi jättää kotiin.

Ennen kirpparille menoa, hintoja voi katsella huutonetistä, mutta huutonetin hinnoilla ei kauppa ei yleensä käy. Kirpparilla ylimääräisestä tavarasta on tarkoitus päästä eroon (kun jokainen viikko maksaa sen 30+ euroa, niin pakkohan hintojen on oltava halpoja), huutonetissä taas tavaroita voit pantata vaikka kuinka pitkään, parhaan hinnan toivossa, koska se ei maksa sinulle mitään ylimääräistä.

Kirpparilta harvemmin etsitään jotain tiettyä vaatekappaletta, kirjaa, levyä yms. Tähän tarkoitukseen on huuto.net. Samalla maksat vähän extraa löytämisen helppoudesta. Kirppareilla ostetaan monesti tavaraa hetken mielijohteesta.

Miten hinnoitella tuotteet? Yleensä hinnaksi se mitä olisit valmis itse maksamaan tuotteesta. Joillakin kirppareilla saa onneksi kaikkiin tuotteisiin alennusprosentin, eikä tarvitse jokaista tuotetta erikseen hinnoitella. Tätä onkin hyvä käyttää viimeiset päivät, niin säästyy kamojen roudaamiselta takaisin.

Ennen kirpparille viemistä kannattaa katsoa tavarat tarkasti, ja heittää huonokuntoiset vaatteet yms. suosiolla roskiin. Likaisia tavaroita ei kannata viedä, ja vaatteet on hyvä pyykätä ja kuivata ennen vientiä. Rikkinäisten tavaroiden kanssa ei ole tarkoitus "pistää vahinkoa kiertämään". Jos myyt rikkinäistä, niin on suotavaa, että merkitset hintalappuun mahdolliset viat.

Itsepalvelukirppiksillä myyminen on harvinaisen leppoisaa. Viet tavarat pöydällesi, ja käyt pari kertaa viikossa siistimässä pöytää (ja täyttämässä). Ei tarvitse olla yhteydessä ostajiin, aikaa jää muuhunkin elämään, ja maagisesti viikon jälkeen sitä on yleensä tili plussalla.

Mikäli haluat päästä tavarasta eroon, ja saada siitä rahaakin, on kirppari sinun valintasi.

Kommentit

Pauliina/PauMau sanoi…
Facebook-kirppikset! Ihan ehdottomasti paras ja helpoin tapa tehdä kirpputorikauppaa nykyään. Ja lisäksi täysin ilmainen (toivotaan, että myös jatkossa...). Mä olen tehnyt blogiini jutun kaupankäynnistä Facebookissa ja linkannut sinne muutaman hyväksi kokemani kirppispaikan, mutta mainitsemieni lisäksi sieltä löytyy ainakin toista sataa muutakin myyntipaikkaa. Kannattaa kokeilla :)

http://paumaunparhaat.blogspot.fi/
Blog sanoi…
Facebook-kirppikset on kyllä ihan OK. Joitakin seuraan, mutta ainakin ostajana on tullut huomattua, että ostajat/myyjät on suurimmaksi osaksi naisia, ja myytävät tuotteet tästä johtuen enempi naisten mieleen. Perinteisille kirppareille, kun miehet yleensä raahataan mukaan. Menee sitten kaikenlainen kaupaksi. FB:ssä kauppa tuntuisi tosiaan käyvän, ja varsinkin paikalliset FB-kirppikset on hyviä isommille tavaroille.

Tori.fi on vielä kokeilematta. Olen siitäkin kuullut paljon hyvää, mutta jotenkin se koko käyttöliittymä vähän kammottaa.

Laitatko vielä linkin FB-kirppareihin liittyvään juttuusi, kun en sitä onnistunut löytämään. :|
Pauliina/PauMau sanoi…
Totta, akkavaltaisia taitaa olla suurinosa fB-kirppiksistä. Olet ehkä jo tietoinen tästä äijäkirppiksestä https://www.facebook.com/groups/607375129294298/ -tosin jäsenmäärä on alle 1000 enkä tiedä, sattuneesta syystä ;), kuinka kauppa tuolla käy.

Sitä on niin häveliäs mainostamaan toisten blogissa omia juttujaan, että jätin linkin pois :) Mutta tässäpä tämä http://paumaunparhaat.blogspot.fi/2013/07/facebook-kirppikset.html

Ai niin, mä olen kokeillut Toria ja kuten olin kuullutkin, "renkaanpotkijoita" riittää eli kyselyjä tuli, mutta eipä oikein ostajia. Ja todella, käyttäjäystävällisyydestä ei voida siinä yhteydessä puhua :/
Blog sanoi…
Kiva kirjoitus. Kiitos linkistä. Katsoin noita äijäkirppareita, ja oli vähän turhan äijää mulle. :)

Tässä vielä suurempi kirppis äijille: https://www.facebook.com/groups/388824827812088/?fref=ts

Suositut tekstit