Arvostelu: Sennheiser CX175 nappikuulokkeet

Sennheiser CX 175 kuulokkeet ja kokemuksia





Arvostelun hankalin osuus oli otsikon keksiminen. Nappikuulokkeet, sisäkorvakuulokkeet, in ear monitorit, stereonappikuulokkeet vai ihan kuulokkeet.

Nämä ovat joka tapauksessa korvakäytävään laitettavat kuulokkeet. Kun on kerran käyttänyt sisäkorvakuulokkeita, niin takaisin vanhoihin perinteisiin nappikuulokkeisiin ei ole palaamista.

Tekniset tiedot:


• Taajuusvaste: 17 - 23,000 Hz
• Harmonin särö: < 1 %
• Impedanssi: 16 Ohm
• Äänenpaineen taso (SPL): 121 dB
• Kaapelin pituus: 1,2 metriä
• Liitin: 3,5 mm (kulma)

Pakkaus:


Pakkauksessa ei juurikaan mitään ylimääräistä tule. Kuulokkeet ja kolmet erilaiset tulpat. Kuulokkeet on yllättävän kovaa kiinni paketissa, ja saakin pelätä, etteivät hajoa pois ottaessa. Varovaisuutta. :)


Kuulokkeet:


Ensimmäisenä eteen iskee ongelma, että kumpi kuuluu kumpaankin korvaan, koska merkinnät on aivan älyttömät. Nappien juuressa olevassa johdossa on todella pienet upotukset "L" ja "R" (left ja right). Mikäli ei ole kunnon valaistusta, niin ei ole toivoakaan nähdä värittömiä merkintöjä. Kyllä, upotuksissa ei ole mitää väriä, vaan mustaa mustalla.

Sopivat tyynyt pitää valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Itselle sopivin oli medium. Mistä tietää mikä on oikea? Sen kuulee heti, kun toisto on todella tuhti. Jos ääni on todella ohut, niin kuulokkeet ovat joko huonosti korvassa, tai valittu koko on väärä. Kokeilemalla selviää.

Toinen ongelma on ns. niskalenkin puuttuminen, eli näitä ei voi laittaa niskan takaa menemään. Nyt, jos napit tippuvat korvista, niin kuulokkeet on pitkin pinnoja pyöräillessä.

Korvakäytäväkuulokkeiden ongelma on myöskin se, että hengitysäänet ja johdon osuminen puseroon tuottaa häiriöääniä. Ulkona liikkuessa ja urheillessa tähän ei kiinnitä juurikaan huomiota, ja "efektiin" tottuu nopeasti. Etuna taas on, että kaikki ulkopuoliset äänet vaimenevat. Liikenteen melu, puhe, tuuli ei suhise korvissa yms. Tästä syystä tykkäänkin korvakäytäväkuulokkeista ulkona. Kotona onkin käytössä sitten ihan perinteiset kuulokkeet (Grado SR-80 ja SR-225).


Äänenlaatu:


Kyseessä ei todellakaan ole mitkään hifistin valinnat. Hommasin nämä puhtaasti ulkoilua (pyöräily/kävely) varten, ja siinä nämä ajavat tehtävänsä. Soundi on todella jykevä ja bassovoittoinen. Mitään bass-boosteria ei tarvitse olla erikseen päällä. Kuulokket soivat todella kovaa jo pienillä äänenvoimakkuuksissa, ja täten säästää myös MP3-soittimen/puhelimen akkua? Mikäli hakee neutraalia toistoa, niin kannattaa ehkä katsoa joitakin muita (kalliimpia) malleja.



+ Edulliset
+ Äänenlaatu (hintaisekseen)
+ Helppo laittaa korvakäytävään
+ Herkkyys (ei tarvitse paljoa volumea)
+ Ei paina korvia
- Johto aiheuttaa häiriöääniä
- Ei niskalenkkiä
- Huonot merkinnät


Mistä hankkia? 

Amazon UK:ssa nämä olivat halvimmat, koska lisäksi on ilmaiset postikulut. Ebayn kanssa ongelmana on lukemattomat piraattiversiot.



Mainoksia jotka pitävät tämän blogin pyörimässä - Samalla säästät rahaa:

Ostohyvitys.fi - Rahaa takaisin nettiostoksista. Tästä linkistä 5 euroa alkusaldoa ilmaiseksi!

Bonari - Myöskin palvelu, joka tarjoaa rahaa takaisin ostoksista. Tästä linkistä 3 euroa alkusaldoa ilmaiseksi!

iHerb - Ensitilaajat saavat 5-10$ alennusta koodilla YUY952. -  Vitamiinit, luontaistuotteet yms. Tilaus on helppo ja nopea tehdä. Täältä ohjeet.





Kommentit

Suositut tekstit