Tervetuloa Blogiini!

perjantai 15. helmikuuta 2013

Logik 21,5" LED-TV L22FE12N - Arvostelu (review)

Arvostelu: Logik 21,5" LED-TV L22FE12N


Logik LED-TV - Televisio
Tuotekuva

Tänään saapui matkahuollon toimittamana Gigantista ostettu Logik 21,5" LED-TV L22FE12N. Paketissa lukee 22" LED-TV, ja samoja tietoja antaa myöskin Google. Tosin eipä tuolla niin suurta merkitystä.Gigantin sivuilla ei ollut telkkarin takana olevista liittimistä kuvaa (onnistuin saamaan suttuisen räpsyn)

1. Toimitus, pakkaus ja muu


Toimituksessa meni vajaa 5 arkipäivää. Pakkauksen avaamisessa kannattaa olla tarkkana, että huomaa reunoilla olevissa styrokseissa pienet osapussukat. Ohjekirja on ohut pikaohje, ja mukana tulee CD, jossa ilmeisesti tarkemmat ohjeet.

2. Asennus


Television alusta piti asentaa muutamalla ruuvilla, ja se olikin siinä. Ohjeita ei juurikaan tarvinnut, kun oli sen verran suoraviivaista touhua. Kaukosäätimelle tuli paristot mukana. Sitten alkoikin TV:n asentaminen, ja asetuksista sai laitettua kieleksi suomen. Valikoiden kieli on vähän tökeröä, mutta saa niistä ihan tarpeeksi selvää.

Automaattisella kanavahaulla en saa kanavia oikeille paikoille. Automaattisesti kanavapaikalla 1 on YLE HD, ja kanavapaikalla 2 iConcerts! ja sitten onkin muita maksukanavia. Vaikka säädin jokaisen kanavan käsin järjestykseen, niin ei ne siltikään toimi halutulla tavalla

Nyt kaikki kanavat joita katson on laitettu favorites/suosikkilistaan, joten sitä kautta saa kyllä halutut kanavat, mutta 1,2,3...ei toimi oikeilla kanavilla. Jos joku keksii tuohon kanavasotkuun ratkaisun, niin kertokoon minulle. Ehkäpä mukana tulleella CD:llä on tarkemmat ohjeet, mutta en tänään niitä enää tutki.

Kivaa kun kanavien saaminen kohdilleen on yhtä haastavaa, kuin 80- ja 90-luvulla.

3. Ensikokemukset


Kuvanlaatu on ihan OK, eikä mitään erityisiä valovuotoja ole. Äänenlaatu ei päätä huimaa, sisäänrakennetut pienet kaiuttimet on upotettu telkkarin pohjaan. Telkkarin on varsin tyylikäs. Kehykset on matat "mustaa harjattua metallia" (muovia), ja näyttö on mattapintainen, ainoastaan jalusta on kiiltävän musta. Liittimiä on ihan tarpeeksi.

Jalusta ei ole mikään hirveän jämäkkä, ja kääntäminen ei ole mahdollista.

Kaukosäädin on hyvä ja toimii sivuiltakin. Jos PS3:n kaukosäädintä ei lasketa mukaan, niin tämä on paras kaukosäädin mitä tässä taloudessa on tullut vastaan.

Television asetukset on todella suppea, eikä asetuksista voi säätää kuvaa kovinkaan tarkasti. Terävöitystä ei esimerkiksi ollut ollenkaan asetuksissa (tai sitten en sitä vain löytänyt)

USB-Rec toimii ilman, että television tarvitsee olla päällä. Vihdoinkin pääsee tallentamaan TV-ohjelmia.


Onko Logik Led-TV 22" 129 euron arvoinen? Ehdottomasti. Maksaisinko normaalihintaa? Epäilen. Varsinkaan jos tuota kanavasotkua ei saa selvitettyä.


Plussat ja miinukset:

+ Hinta
+ Kuvanlaatu
+ Ulkonäkö
+ Kaukosäädin
+ USB-REC
+ Liittimiä ihan tarpeeksi hintaisekseen.
+ Kuulokeliitäntä
+ Mahdollista kiinnittää seinään
- Ohjekirja mallia pikaopas, ja tarkemmat ohjeet vain CD:llä
- Valikot liian suppeat, eikä tarpeeksi säätövaraa
- Kanavien järjestely
- Valikot voisivat olla selkeämmät
- Äänenlaatu
- Jalusta on rimpula, ja kuvaa ei voi kääntää
Tue blogia: Iherb alennuskoodi - Terveystuotteet netistä:


Koska olet päässyt tänne asti, niin suosittelen tutustumaan iHerb-luontaistuotekauppaan. Alennuskoodilla YUY952 Saat jopa 10 dollaria alennusta ensimmäiseen tilaukseen. Kuinka tilata? Katso ohjeet!

Iherb on yksi netin suosituimpia ja parhaimpia terveyskauppoja (vitamiinit, omegat, ym. terveystuotteet), jossa on todella edulliset hinnat, ja varsin nopea toimitus.

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ostin saman laitteen mutsille Gigantista ja asennuksineen (58,-). Tänään oli tullut luvatusti ja asentaneet kanavat. Asentaja jätti ykkösen päälle ja lähti, kaikki piti olla ok. Tämän jälkeen vaihto kakkoselle ei onnistunut ja ykköselle oli tullut se kakkonen, muilla kanavapaikoilla maksu ym kanavia jotka ei näy. Eli sotki heti kanavapaikat. Pikaoppaasta ei apuja, joten tiukka puhelu giganttiin josta lupasivat tulla huomenna korjaamaan "vian". Toivotaan että hoitavat homman oikein.

Kumma kirjoitti...

Eli juurikin sama ongelma. Jos jotain järkevää ratkaisua löytyy, niin kerro ihmeessä.

Täytynee sitten ottaa itsekin yhteyttä Giganttiin, koska en ilmeisesti ole yksin tämän ongelman kanssa.

Noh, Gigantista ostettua pesukonetta käytiin 5-6 kertaa korjaamassa, ja nyt saatiin uusi. Blu-ray-soitin vaihdettiin parin viikon jälkeen.

Mitälie kirouksia noissa. Ainakin tämän talouden kohdalla. :D

Nimetön kirjoitti...

Näyttää olevan nyt kyseinen telvisio 159,- hinnaltaan gigantissa. Blogisi sattui silmään ja nyt kiinnostaisikin tietää oletko saanut tuota kanavaongelmaa ratkaistua? Äänenlaadun huonous toki myös pienehkö miinus... Toki voisit kertoa, miltä telkkari on näin muutaman kuukauden jälkeen tuntunut? Onko ilmennyt mitään uutta ongelmaa tms.?

Kumma kirjoitti...

Eipä ole uutta ongelmaa ilmennyt. En ole noita kanavia saanut kuntoon. Kuvanlaatuun olen todella tyytyväinen. Vanhoilla pelikonsoleillakin yllättävän hyvää kuvaa (Sega Mega Drive, ja Playstation 1 ja 2) verrattuna vanhaan HD ready Philipsiin.

Äänenlaatu on heikko, mutta niin se taitaa olla kaikissa pienissä tai äärimmäisen litteissä isoissa telkkareissa. Ongelmaa voi paikata vaikka hankkimalla
Creativen gigaworks-sarjan kaiuttimet, jotka tarjoaa kivan hinta/laatusuhteen ja on kohtuullisen pienet kaiuttimet. Samalla äänenlaatu makkarikäytössä nousee monta pykälää. :)

Janne kirjoitti...

Ajattelin ostaa kyseisen ruudun lähinnä pelikonsoleita varten ja PC:n kakkosnäytöksi. Kovin paljon en viitsi rahaa pistää uuteen kuvaputkeen ja kun kirjoituksen perusteella miinukset on lähinnä valikko/kanava juttuja niin varmaan ulkoisia laitteita varten ihan mallikas vaihtoehto? Äänet tulee menemään suoraan vahvistimelle eikä TV:seen ollenkaan.

Kumma kirjoitti...

Eikös tuohon käyttöön kannata ostaa joku halpa IPS-näyttö? Paremmat värit ja saa pikkaisen isomman näytön halvemmalla.

Toki jos haluaa joskus telkkua katsoa / nauhoittaa, niin sitten onkin eri tarina.

Janne kirjoitti...

Lähinnä se, että "ei-TV" näytöissä yleensä ei löydy kaikkia liitäntöjä mitä haluaisi, scarttia ja komponenttia tulee käytettyä esim. ja kyllä se TV:n katselu on ihan kiva lisä.