Viaplay kokemuksia - Ensikosketus

Kokemuksia Viaplay videopalvelusta



Netflixin ilmainen koejakso päätttyi, ja seuraavaksi piti ottaa Viaplay kokeiluun. Painotus sanalla kokeilu, koska en ole vielä nähnyt kahden päivän jälkeen yhtään elokuvaa tai sarjaa.


Viaplay - Asennus:


Asensin Viaplayn ensiksi PS3:lle, ja lataamisessa ja asentamisessa meni noin tunti. Sen jälkeen innokkaana painamaan Viaplay päälle. Loading-ruutua oli näkyvissä tunnin verran, ja jätin homman siihen.

Asennuspaketti taisi olla noin 30MB (ja käytössä on 10 megainen ADSL-yhteys). Netflix vastaavasti asentui hetkessä.

Seuraavana päivänä poistin Viaplayn ja asensin uudelleen (lataus ja asennus kesti jälleen noin tunnin verran). Loading tekstiä näkyi tällä kertaa vain viitisen minuuttia.

Sitten alkoikin PlayStation Plus-palvelun metsästys. Jotta Viaplay toimii PS3:ssa vaaditaan maksullinen PlayStation Plus-jäsenyys! Hieno palvelu. Maksamalla kuukausimaksua, saa ilmaisia pelejä... Onneksi Viaplayn mukana saa ilmaisen 30 päivän testijakson. (Niin ja ne ladatut ilmaiset pelit lakkaa toimimasta, kun et enää maksa kuukausimaksua)

Viaplay - Toisto:


Nopea selaaminen mitä on tarjolla, ja ainakin HD elokuvia näytti olevan harmittavan vähän. Kokeilin yhtä HD-leffaa ja heti alkoi nykiminen "Pufferoi" teksti nauratti tovin, mutta eipä siitä nykimisestä tullut loppua millään. Seuraavaksi kokeilin jotain lasten animaatiota (ei HD), ja kuvanlaatu oli niin järkyttävää kuraa, että moisia sahalaitoja en ole nähnyt edes vanhoissa peleissä.

Noh, palvelu on nyt asennettu ja toiminnassa, ja illalla sitten leffailtaa.

Illalla Playstation 3 tulille, ja leffaa katsomaan. Viaplay päälle. Lataamista kesti noin 15 minuuttia, että pääsi palveluun sisälle. Elokuvaksi Battle Los Angeles (HD). Elokuva latasi noin 30 minuuttia, ja jätin homman siihen.

Seuraavaksi sitten asensin Viaplayn läppäriin, ja siitä sitten näppärästi HDMI-kaapelilla kiinni AV-vahvistimeen, ja eikun testaamaan. Palveluun kirjautuu tällä kertaa nopeasti, ja sitten HD-leffalla uutta yritystä. Leffa nykii, pätkii ja pufferoi. "Pufferointiin" ei voi edes itse vaikuttaa? Microsoft Silverlight asetuksista ei voi valita, kuinka paljon dataa ladataan(?). Vaihtoehtoina bufferointiin on vain kyllä tai ei. Pöytäkoneella samaa nykimistä ja bufferointia (enkä pöytäkoneelta saa HDMI-kaapelia edes telkkarille vedettyä, vaikka olisikin toiminut). Tuli ainakin testattua.

Nettiyhteys siis 10M ADSL. Testattuina laitteina PS3, läppäri, ja pöytäkone (i5 3750K, 8GB DDR3, 60GB SSD, GeForce 8800 GTS, Windows 7). Speedtest antaa netille tulokseksi 9.95Mbps.

Sitten selvittämään mitä muut ovat Viaplaysta mieltä. Facebook sivujen mukaan en ole ainoa "iloinen" käyttäjä. Moni tuskin jaksaa valittaa ilmaisen koejakson ollessa käynnissä, ja siirtyvät sitten seuraavaan palveluun.

Onneksi tässä on vielä vajaa kuukausi aikaa testata palvelua. Ehkä joku päivä pystyy elokuvan katsomaan.

Ensikokemusten mukaan: 7.95e/kk + erillinen PlayStation Plus kuukausimaksu (PS3:lla) = Ei jatkoon.



Edit: Annoin periksi


Kiinnostus tätä touhua kohtaan lopahti kokonaan. Uusin Netflix-tilauksen ja elämä hymyilee. Sinne menee PlayStation Plus ilmainen kuukausi ja Viaplay ihan hukkaan, ja tuskin palaan enää aiheeseen. Ellei sitten tätä palvelua voi joskus pleikkarilla käyttää ilman Plus-palvelua, ja ilmaista Viaplay kuukautta uusia.





Liity iHerb terveyskauppaan.  Ensimmäisestä tilauksesta jopa 10 dollaria alennusta alennuskoodilla (jos tilauksen arvo on yli 40 dollaria), muuten 5 dollaria alennusta. Alennuskuponki toimii vain ensitilaajille!

Iherb suosituksia tuotteista? iHerb-arvostelut ja kokemuksia ja ohjeet vuodella 2013: iHerb-opas

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Komppaan...Viaplay on aika raakile. Tekstit katoaa,kun laittaa pauselle, eli uudestaa ohjelman käynnistys ja kelaaminen jäätyyn kohtaan. PS3n käyttis on karmasevan sekavan tökerö. Ainoa plussa uudempi tarjonta, mutta mielenkiinto katosi katkeilevaan toistoon ja muihin bugeihin.
Netflix svengaa ku hirvi,pleikalla,padillä ja I-luurilla.
Anonyymi sanoi…
En takuu. Ei mitään ongelmia pöytä, läppäri tai iPadissani. Käytän myös Netflixiä ja ongelmat alkoi n.2kk käyttöönoton jälkeen läppärissä. Netflixin ongelmia on musta olematon henk.koht apu ja vanhat leffat. Kun taas V.n urheilu tarjonta on aivan liian suppea. Kaikesta huolimatta hienoa kun näitä nyt voi käyttää.

Suositut tekstit