Ubisoft Rocksmith - PS3/PC/Xbox360

Rocksmith - Motivaatiota kitaran ja basson soittoon - Kokemuksia ja arvostelu tulossa

Rocksmith (PS3) kuva

Päivitys: 29.10.2012

Oma arvostelu löytyy täältä



Koska oma kitaransoitto on jäänyt vähälle lähinnä motivaation puutteen vuoksi, niin Ubisoftin Rocksmith-peli piti tietenkin laittaa tilaukseen. Rocksmith on kuten Guitar Hero ja Rock Band, tosin sillä erotuksella, että Rocksmith toimii ihan oikeilla soittimilla (kitara ja basso).

Rocksmith on ollut Jenkeissä myynnissä jo vuoden verran, mutta Eurooppaan peli on tullut vasta nyt syksyllä. 19.10.2012 on myöskin PC-versiokin tulossa. Näissä Euroopan markkinoille tulleissa uudemmissa versioissa on myöskin bassolle oma pelimuoto. "Anyone can play guitar and bass" lukee kannessa. DLC:nä tuo maksaisi muuten 30dollaria!

Huvittavaa on, että ainakin Amazonissa PS3:n "Rocksmith Guitar bundle" on halvempi, kuin PC:n vastaava bundle. Kun taas "Rocksmith + Real Tone-cable" on PC:lle selvästi halvempi.

Nyt tilaukseen lähti PS3-versio Amazonista (co.uk) (koska sieltä saa nämä Rocksmithit halvemmalla kuin Suomesta). Pelistä on myös saatavilla Xbox 360-versio. Aluksi ajattelin hankkia pelin kitaran kanssa (saisi halvan kakkoskitaran), mutta mukana tuleva "Epiphone Les Paul Junior" kitara vaikuttaisi olevan täyttä kuraa ainakin Amazon.comin arvostelujen perusteeella. Joten kitarattomaan versioon tuli päädyttyä.

Täytyykin toivoa, että Playstation 3:n kanssa toimii myöskin tuo PC:n Real-Tone-kaapeli, niin pääsisi myöskin moninpeliä (basso ja kitara) testaamaan. Ainakin pelkkää Real-Tone-kaapelia myydään erikseen (ja pitäisi sopia kaikille kolmelle alustalle PC/XBOX360/PC), jos haluaa myöhemmin toisen pelaajan rinnalle.

Ongelmiin mihin tuli törmätty arvosteluja lukiessa on:

- HDMI-lag, ja tämän pitäisi korjaantua käyttämällä toista äänilähdettä, ja jos mahdollista, niin kytkeä äänet suoraan vahvistimeen (ei TV:n kautta).

- Pelissä on oletuksena "tabit" on väärin päin, ja jos on tottunut soittamaan tabeista, niin pelin asetuksista on mahdollista kääntää nuo toisinpäin.

- Ubisoft on tunnettu tiukoista kopiointisuojauksista, joten saa nähdä kuinka moneen tietokoneeseen PC-version voi kytkeä. (Läppäri, pöytäkone ja kaverilla). Näistäkin sitten kokemuksia, kun PC-versio tulee.

- Jokaisen biisin jälkeen kitara pitää virittää uudelleen (pelissä on oma viritin), mutta ulkoinen viritin on kuulemma parasta hankkia hermojen säästämiseksi.

- Jos en omista bassoa, niin voinko silti pelata bassolle tarkoitettua sisältöä? Voit. Pelissä on basson emulointiin oma tila, joten tavallisella sähkökitaralla voi nämäkin osiot pelata läpi.


- Eniten kuitenkin pelottaa sekava GUI, mutta jää sitten nähtäväksi, että kuinka nopeasti tuohon tottuu.



Päivitys: 29.10.2012

Oma arvostelu löytyy täältä


Rocksmith arvostelut (reviews) ja muita linkkejä:


Joitakin linkkejä mitkä vaikuttivat omaan ostopäätökseen

Video: Rocksmith Review part 1:



Video: Rocksmith Review part 2:



Rocksmith Hands on Preview - fakeplasticrock.com

Rocksmith Review - ign.com

Niille joita kiinnostaa basso enempi: 

‘Rocksmith: Bass Expansion’ DLC Review justbassguitars.com

Euroopassa myytävissä versioissa on tuo basso "lisäosa" jo mukana, joten erikseen ei tarvitse sitä ostaa.

Oma arvostelu/kokemuksia tästä pelistä tulee, kun peli vain saapuu tänne, ja testaamista on tarpeeksi takana. :)

Rocksmith keskustelut ja muiden kokemuksia:



Rocksmith = Guitar Hero oikealla kitaralla - muusikoiden.net

Rocksmith - muusikoiden.net

Rocksmith - murobbs.plaza.fi





Jos tilaat pelin Amazonista, niin muista valita hinnat puntina (Amazonin oma valuuttamuunnin vetää rahaa välistä) ja muista myös valita ilmaiset postikulut! Ohjeet Amazonista tilaamiseen löydät täältä.


Mainos: Iherb - Terveystuotteet jotka tuo hyvää oloa ja mieltä:


Kokeile netin parasta luontaistuotekauppaa iHerb.comia ja tykästy. Alennuskoodi YUY952 antaa sinulle jopa 10 dollaria alennusta ensimmäiseen iHerb-tilaukseen. Yli 40 dollarin tilauksiin vielä ilmaiset postikulut!

Apua tilaamiseen? Omia iHerb-arvosteluja ja kokemuksia ja tilausohjeet: iHerb-opas

Kommentit

Suositut tekstit