Tervetuloa Blogiini!

torstai 18. lokakuuta 2012

Netflix kokemuksia

Netflix Kokemuksia - Ensikosketus

Netflix on vihdoinkin rantautunut Suomeen. Netflixin kautta voit katsella elokuvia ja TV-sarjoja pelkällä kuukausimaksun hinnalla. Kuukausimaksu on vain 7,99 euroa. Käytännössä kyse on siis elokuva- ja TV-maailman Spotifysta.

Netflix on ensimmäisen kuukauden ajan ilmainen. Jos haluat käyttää ilmaisen kuukauden, niin palvelu vaatii luottokortin (Ainakin Nordean Visa Electron toimii). Muista kytkeä verkkopankista nettimaksut päälle!

Rekisteröityminen Netflixiin oli kohtuullisen helppoa, vaikkakin jostain syystä Netflix ei hyväksynyt ensimmäistä sähköpostiosoitetta jonka annoin (wippies.fi), vasta Gmailin kanssa sain luotua tunnukset.

Alkuun Netflix kyselee minkälaisia elokuvia/sarjoja katsot, ja tekee suosituksia sen mukaan. Omasta mielestä tämä toimii varsin hyvin. Myöhemmin voit arvostella elokuvat ja TV-sarjat, ja Netflix oppii sitten näiden perusteella suosittelemaan paremmin sinulle sopivaa katsottavaa. Nähtäväksi jää kuinka hyvin tämä toimii.

Kokeilin nopeasti PC:llä katsoa joitakin elokuvia, ja sarjoja ja ihan hyvinhän tuo toimii. Asetuksiakin voi säätää kesken elokuvan. Seuraavaksi pitikin asentaa tämä PS3:seen (Playstation 3).

Playstationille asennus oli varsin vaivatonta, ja Netflixin käynnistyttyä on mahdollista valita, joko "Netflix" tai "Netflix lapsille. Tämä nosti odotuksia huomattavasti.

Netflix Lapsille - Lapsiperheiden unelma?


Kun valitsee Netflixin lapsille iskee hirveä innostus, että "täällähän on kaikkea!", mutta nopeasti eteen tulee se tosiasia, että valikoima on turhankin suppea.

Valitettavasti lapsille tarkoitettu Netflix on todellinen raakile, ja se lienee pikaisesti laitettu saataville käyttäjien houkuttelemiseksi. Ääniasetukset, tekstitykset, ja muu käyttö ei ole lähelläkään niin helppoa, kuin Netflixin "perusversiossa" (tai PC:llä). Elokuviin ja sarjoihin ei kaikkiin saanut ääniraitaa suomeksi, vaikka ne on perusversiossa valittavissa!

Lisäksi Playstation 3-kaukosäätimellä käyttäminen on täyttä tuskaa. Kuvaruudulla ei tapahdu mitään, jos painaa esimerkiksi subtitles-nappulaa (tekstitykset), vaan ensiksi pitää painaa joko select tai display, että tietää mitä kieliä on saatavilla (ja mikä tekstitys on milloinkin päällä). Audio-näppäimellä en saanut ääniraitoja vaihdettua. Samaa arvailua se on muidenkin nappuloiden kanssa.

Tähän mennessä kaikki tekstitykset on ollut ärsyttävällä keltaisella värillä, ja niiden ulkoasuun ei ole mahdollista vaikuttaa. Ensimmäisen päivän jälkeen on helppo huomata, että Netflix-palvelua ei ole kehitetty suomalaisia käyttäjiä ajatellen. Puutteet ääniraidoissa (suomeksi) ja hirveältä näyttävät tekstitykset kertovat omaa kieltään.

Netflix Aikuisille - Tv-Sarjoja ja Elokuvia


Netflixin perusversiossa onkin asiat hieman paremmin. Tekstitykset ja ääniraidat voi valita helposti heti alkuvalikoista. Elokuvia ja sarjojakin on kohtuullisesti saatavilla (Sarjoja tuskin on aktiivisille TV:n katsojille paljoa tarjolla). Itse katselen melkein kaikki sarjat ja leffat DVD/Blu-ray-formaatissa, joten palvelussa on paljon sellaisia sarjoja, jotka ovat jääneet ostamatta. Katseltavaa riittää varmasti muutamaksi kuukaudeksi. Toivottavasti valikoima kasvaa reippaalla tahdilla tulevaisuudessa.

Lapsiperheissä kannattaa asetuksista laittaa ikärajat päälle, niin ei pääse perheen pienimmät vahingossakaan koko valikoiman kimppuun. (Edit: Jaa...Vielä kun tietäisi miten tuon lapsilukon saan pois päältä PS3:n asetuksista...)

Listan Netflixin uusista julkaisuista löydät täältä.

Netflix - Yhteenveto


Kuvanlaatu palvelussa vaihtelee reilusti. Sahalaitaisesta SD-kuvasta kelvolliseen HD-materiaaliin. Ääni on OK tasolla, ja 5.1 ääniraitoja on tarjolla.

Onko palvelu 7.99euron arvoinen kuukaudessa? Tämä onkin hankala kysymys. Ainakin alkuun on. Toisaalta, jos valikoima ei kasva nopealla tahdilla, niin aktiivisemmat katselijat varmasti jättävät tilaukset uusimatta.

Vaikka kyseessä onkin varsin alkukantainen esitys, niin kyllä tämä Voddlerin hakkaa, ja hinnan puolesta otan tämän mieluummin, kuin maksukanavat telkkariin.

Onko kyseessä Spotify elokuville ja tv-sarjoille? On. Tosin sillä erotuksella, että Spotify teki paljon suuremman vaikutuksen tullessaan (2008?). Spotifyn kanssa saarnasin sen mahtavuudesta kaikille, ja Netflixin kanssa ei ihan samaa efektiä ole havaittavissa. :)

Lisää tietoa: Netflix-kotisivutPäivitystä: Netflix - Pätkiminen


Ensimmäisen päivän jälkeen alkoi Netflixi pätkimään ihan urakalla: Kokemuksia Osa 2

Katso lista lastenohjelmista ja elokuvista, joissa on ääniraita suomeksi
Mainos: Iherb - Terveystuotteet jotka tuo hyvää oloa ja mieltä:


Kokeile iHerb.comia ja tykästy. Alennuskuponki YUY952 antaa sinulle jopa 10 dollaria alennusta ensimmäiseen iHerb-tilaukseen. Yli 40 dollarin tilauksiin vieläpä ilmaiset postikulut!

Apua tilaamiseen? Omia iHerb-arvosteluja ja kokemuksia ja tilausohjeet: iHerb-opas

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Meinasi lasten kanssa tulla karu pettymys "Paavo Pesusieni"-elokuvan kanssa kun ei suomea löytynytkään :-) PS3 "Lapset"-näkymän kautta käynnistettynä en keksinyt miten ääniraitaan pääsee edes vaikuttamaan. Tosiaan "Normaalilta" puolelta ääniraitaan pääsee ohjelman käynnistyksen yhteydessä helposti käsiksi.
Melkoinen bugi kyllä kun juuri "Lapset"-osiossa sitä suomi-ääniraitaa kaivataan eniten.

Toinen bugi oli että meinasi jäädä koko palvelu kokeilematta kun signup.netflix.com-sivustolla voi selata valikoimaa kirjautumatta. Silloin valikoimasta näkyy vain murto-osa (ilmeisesti myyjän mielestä "kiinnostavimmat"), oli positiivinen yllätys kun kuitenkin tunnukset hommasi ja näki todellisen valikoiman.

Kumma kirjoitti...

En ole itsekään keksinyt miten tuolta lapset-näkymästä saa ääniraidan vaihdettua. Ainoastaan tiedon mikä ääniraita on käytössä saa näkyviin. Tästä lähtien pitää lapsille laittaa leffat tuolta aikuisten puolelta päälle (aikuisen valvonnassa)

Lieneekö sitten tuo lapset-näkymä tarkoitettu mahdollisimman helpoksi, ettei niitä asetuksia voi vahingossakaan vaihtaa. Typerää kyllä, että oletuskielen laittaminen nettiasetuksista (selaimella), ei vaikuta millään tavalla ääniraitaan.

Niin ja tuo Netflixin valikoima on täyttä harhaa, koska jotkut leffat löytyy monelta riviltä.

Kumma kirjoitti...

Tein nyt vielä sinun kommentin innoittamana listaukset tuolta normaalilta puolelta:

http://kummablogi.blogspot.fi/2012/10/netflix-lastenohjelmat-ja-elokuvat.html

Helpottaa ainakin meidän perheessä elokuvien valintaa, että mitä sitä laittaisi päälle. :)

Nimetön kirjoitti...

Kumma kirjoitti:
"Niin ja tuo Netflixin valikoima on täyttä harhaa, koska jotkut leffat löytyy monelta riviltä."

Sama leffa tosiaan voi löytyä monelta riviltä, mutta ei noilla riveillä näytetä koko valikoimaa kerrallaan. Rivithän koostuvat leffoista / sarjoista, tiettyjen otsikoiden mukaan ja ne elävät sen mukaan mitä katsot. Hakutoiminolla löytyy monia sellaisia leffoja joita ei riveiltä löydy.

Kumma kirjoitti...

Niitä päällekäin olevia leffoja ja sarjoja on myös kategorioissa.

Jos tuota Netflixiä käyttää esimerkiksi nettiselaimella, niin voi jokaisen kategorian kaikki leffat katsoa kerralla (Ainakin Firefoxilla. Jostain syystä Google Chrome antaa vain vajaan listan).

Jos käy Netflixin kategoriat läpi, niin siellä on paljon samoja nimikkeitä. Pelkkää rivitoimintoa käyttämällä niitä päällekkäisyyksiä on tosiaan paljon enemmän, kiitos automaattisten suositusten.

Titti kirjoitti...

Ostin PS3:n ihan Netflixiä varten. Myös BD leffat ja pelit saa sit myös mukaan.
Konsoli lähti pelittämään, sain tehtyä PSN tunnukset ja vihdoin "Whats new" valikkoon ilmestyi Netflixin mainos. Sinne kun sit meni niin tulee ilmoitus "Tätä sisältöä ei voi nyt valuta".
Eli pitää tyytyä Android kännykkään kun ei Windowsiakaan ole.
Miten YleAreena löytyy? Onko Netflixiin muita konsteja saada sitä asennettua pleikkaan? Olisiko Xbox ollut sittenkin parempi?

tt kirjoitti...

Apple TVn kanssa homma toimii kuin junan vessa. 40/5 kaapeliyhteys nettinä. Törkeän hyvä palvelu!