Kumman nopea ja helppo salaatti

Kummablogin helppo ja nopea salaatti...niin ja maistuva myös!



Kesällä lähes jokaisen ruoan kanssa meillä tarjoillaan salaattia, joten seuraavaksi oma suosikki. Ruokablogiksi tämä blogi tuskin muuttuu, mutta pitäähän sitä aina jotain uuttakin kokeilla.

salaatti

Kuvan tuotteet on hankittu paikallisesta S-marketista, mutta eiköhän noita aineksia löydy muualtakin. Kuva muuten sisältää todella törkeää tuotesijoittelua, ja luultavasti rikastun niillä niin paljon, että ensi talvena bloggailen vain eri lomakohteista.

Kumman helppo ja nopea salaatti 4-5 hengelle:

½ pakkaus Friseesalaattia
½ rasiaa Babyleafmixia (Sis. Punamangoldi, Punainen Roomansalaatti, Baby-pinaatti ja Rucola)
3-4 tomaattia
½ kurkku
½-1 punasipuli

raejuustoa 
auringonkukansiemeniä. 

Hifistelijät voi ostaa siemensekoituksen, jossa on auringonkukansiementen lisäksi kurpitsansiemeniä, ja cashew-pähkinöitä (ja olikohan siinä vielä joitakin muita).

Revi salaatinlehdet ja babyleafmixin lehdet pieneksi paloiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi lohkoiksi, ja sen jälkeen vielä puoliksi. Kurkusta samankokoisia paloja. Hienonna punasipuli. Ripottele kaikkia aineksia vuorotellen tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Tai sitten pistä kaikki ainekset kulhoon kerralla, ja sitten toivot, että saat sekoitettua salaatin tasaisesti. Lopuksi annosten päälle raejuustoa ja auringonkukansiemeniä oman maun mukaan..

Salaatti maistuu aikuisille ja lapsillekin (tästä syystä vain vähän punasipulia, ja sekin hienonnettuna), eikä mitään salaattikastikkeita tarvita.

Mikäli salaatista haluaa ruokaisamman, niin lisää fetajuustoa, tonnikalaa tai paahdettua kanaa.

Suosin X-tran raejuustoa (alkuperämaa Saksa), koska se ei ui vedessä, kuten Valion ja Ingmanin raejuustot. Lisäksi x-tran versio pitää salaatin ja siemenet hyvin yhdessä. Vetinen raejuusto muuten pilaa minkä tahansa ruoan, ja sen valuttamisessa menee elämä. Suosittelen kokeilemaan muuten X-tran raejuustoa hernekeiton kanssa....taivaallista.


Valmis salaatti:

valmis ja helppo salaatti


Hyvän salaatin salaisuudet:

1.Salaatti on hyvää mahdollisimman tuoreena. Anna salaatin olla jääkaapissa/kylmässä n. 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kannattaa valmistaa vain yhden päivän salaatit kerralla. Tomaatit kannattaa jättää erikseen, jos tahtoo vielä seuraavana päivänä hyvän makuelämyksen.

2. Muista salaatinlehtien huuhtelun (kylmällä vedellä) jälkeen kuivata salaatit hyvin (salaattikuivuri/linko on näppärä apu). Vetinen salaatti ei ole kuulu omiin suosikkeihin.

3. Silppua ja leikkaa ainekset mahdollisimman pieniksi. Salaatit ja lehdet revi käsi, että ne säilyvät tuoreena pidempään. Miksi silputa kaikki pieneksi? Itse ainakin pidän siitä, että haarukalliseen tarttuu muutakin, kuin yksi pala kurkkua tai salaatinlehti.



Mainos joka tuo hyvää oloa ja mieltä:

Kokeile netin parasta luontaistuotekauppaa iHerb.comia ja ihastu. Alennuskoodi YUY952 antaa vähintään 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Omia iHerb-arvosteluja ja kokemuksia

Kommentit

Suositut tekstit