Keikka-arvostelu: Pepe Ahlqvist - Cafe Intro, Kerava

Pepe Ahlqvist - 4.5.2012 Cafe Intro, Kerava


Kun kuulin, että Blues-legenda Pepe Ahlqvist esiintyi 4.5.2012 Keravan Cafe introssa akustisesti, niin olihan sitä mentävä. Lippujen hintakin oli vain 7 euroa, ja mitään narikkamaksuja ei kahvilassa onneksi harrasteta. Cafe Intro on pieni kahvila Keravalla, jonka on yläkerrassa myöskin soitinliike. Pieneen ja viihtyisään kahvilaan mahtuu maksimissaan n. 50 hengen yleisö, ja mahdollistaa näin hyvin intiimin keikkaelämyksen.

Ennen keikkaa screeniltä tuli porvarikiekkoa, ja ennen paikalle saapumista saikin pelätä, että yleisö olisi täynnä känniääliöitä, mutta onneksi tämä tuli todistettua nopeasti vääräksi. En muista olleeni koskaan keikalla, jossa yleisö on täysin hiljaa ja syventyneenä musiikkiin koko keikan ajan. Onkin hämmästyttävää, kun pääsee kuulemaan kansallisaarretta (Pepeä) paikassa, joka on rento ja rauhallinen, kuin oma olohuone... Niin ja ohella pääsi nauttimaan hyvästä kahvista.

En ole aikaisemmin ollut mikään kovin suuri suomenkielisen bluesin fani, mutta Pepen suomeksi esittämät biisit upposivat keikalle parhaiten. Nämä kappaleet saivat meikäläisen vaipumaan syvälle blues-transsiin. Pepe on varsin rento esiintyjä ja osaa ottaa yleisönsä.  Pepe saa akustisesta kitarastaan loihdittua monia sävyjä, ja soittamisen näyttämään välillä liiankin helpolta. Kateeksi käy.

Keikan settilistalle mahtuivat kokoelma blues-standardeja, sekä Pepe Ahlqvistin omia biisejä. Ulkomuistista settilistaa sekalaisessa järjestyksessä: "Bright Lights, Big City", "Tohveliblues", "Aina Ei Voi Saada Mitä Haluaa", "Shame, Shame, Shame", "Stagger Lee", "Näillä mailla", "Soitan Sen Pois", "Hootchie Cootchie Man", "Route 66", ja tietenkin keikat yleensä päättävä "Back To The River".

Nappaan kameran aina mukaan, kun on vain mahdollista, ja tällä kertaa videolle tarttui:

Video: Pepe Ahlqvist - Back To The River (Cafe Intro live):




Veljen kamerassa on lisää videoita, mutta niiden äänet vaativat vähän säätöä ja tutkailua. Täytyy katsella, josko nekin saisi Youtuben ihmeelliseen maailmaan joku päivä.

kotisivut: www.pepeahlqvist.com/


Vähän piristystä tietokoneen ääressä istumiseen ja elämään:

Kokeile netin parasta luontaistuotekauppaa iHerb.comia ja ihastu. Koodilla YUY952 saat vähintään 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Omat iHerb-kokemukset ja arvostelut

Kommentit

Suositut tekstit