Tervetuloa Blogiini!

lauantai 17. joulukuuta 2011

Pelaaminen ja 120Hz IPS monitorit

Onko 120Hz IPS-paneeleilla varustettuja näyttöjä?


Ei ole, eikä nykyisellä tekniikalla ole edes mahdollista valmistaa. Pitipä tästäkin ottaa selvää, kun pelaamiseen liittyvillä keskustelupalstoilla kysellään parhaiden 120Hz näyttöjen perään. Lisää tietoa eri paneeleista (Wikipedia)
120Hz paneeleilla (TN) varustettujen tietokonenäyttöjen etu on, että ne kykenevät piirtämään 120fps (kuvaa sekunnissa), joten liikkuva kuva on sulavampaa pelatessa ja esim. Blu-ray-elokuvien kanssa (koska 120 on tasajakoinen Blu-rayn 24fps kanssa). Valitettavasti IPS-paneeleissa on paljon parempi kuva ja katselukulmat, joten TN-paneelit eivät ole vaihtoehto VA/IPS-paneeleilla varustettuihin näyttöihin tottuneille. TN-paneelit soveltuvat lähinnä pelaamisen, ja esim. kuvankäsittelyn voi unohtaa suosiolla.

Tässä hyvä artikkeli aiheesta "Will We See 120Hz IPS Monitors?"

Toiveet täytyy asettaa tulevaan OLED-tekniikkaan, jonka kuvanlaatu on vielä IPS-paneeleita parempi. OLED-tekniikan pitäisi ainakin Philipsin mukaan pitäisi yleistyä kuluttajien keskuudessa jo ensi vuonna. Samsung ja Sony tulevat esittelemään 55" tuumaiset OLED-televisiot 2012 CES Messuilla. Joten voisi kuvitella, että 24" tietokonenäytöt ovat myös saatavilla (kuluttajahinnoilla) ensi vuonna.

Entä sitten 100Hz/120Hz/200Hz/300Hz/600Hz televisiot?


Nämä eivät ota vastaan moista signaalia, ja kaikki ylimääräiset kuvat luodaan interpoloinnilla, eli keinotekoisesti. Tämä lisää input lagia (viivettä) pelatessa, kuvaan häiriöitä, ja tekee monesti liikkeestä luonnotonta. Tästä syystä näissä telkkareissa onkin ns. Game-mode erikseen, joka kytkee nämä interpoloinnit pois päältä. En ymmärrä miksi kukaan ostaa näitä televisioita, kun haittoja on paljon enemmän, kuin hyötyjä... Muutenkin kaikki televisioiden "kuvanparannukset" ovat suoraan saatanasta.

Lisää juttua: Do 120hz IPS panels exist? If not, should I buy a 120hz TN panel or a 60hz IPS (for gaming)?
Toivottavasti ei tullut paljoa puhuttua paskaa, mutta nämä olivat omien tutkimusten tuloksia. Korjatkoon joku, jos olin hirveästi väärässä... :)


Mainos:

Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit ym. iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

Ei kommentteja: