Uudistunut Rumba-lehti

Rumba-lehti on uudistunut




Uusin Rumba-lehti kolahti postiluukusta noin viikko sitten. Nimenomaan kolahti, sillä Rumba on uudistunut reippaalla kädellä, ja nykyään se on aikakauslehtien kokoinen paksu järkäle.

Yleensä lehtien uudistukset on lähinnä pieniä muutoksia siellä täällä, joita voidaan käyttää kikkoina markkinoinnissa. Rumba on aikuisten oikeasti pistänyt koko pakettinsa uusiksi. Lehti on siirtynyt sanomalehtityyppisestä julkaisusta aikakauslehtien kokoluokkaan. Samalla sisältökin on kokenut muutoksia. Omasta mielestäni varsin onnistuneesti. Lehti on heti ensisilmäyksellä paljon laadukkaamman oloinen. Lehdessä on panostettu juttujen laatuun, eikä määrään. Myös kuvat ovat todella laadukkaita, vaikka en lehtiä kuvien perusteella ostakaan. On muuten vaikea kuvitella, että lukisin vieläkään lehtiä digitaalisessa muodossa, vaikka niihin monet tuntuvat siirtyvän(?)

Myös Rumban verkkopalvelut menivät samalla uusiksi. Uudistuneista nettisivuista en osaa pahemmin kertoa, koska en vanhoja sivuja juurikaan käyttänyt. Nyt laitoin sivun RSS-syötteen tilaukseen, jotta pystyn Google Readerilla seuraamaan uusimpia uutisia. Nipotusta: Siellä olevia uutisia en kommentoi, koska en tykkää kommentoida omalla nimellä, enkä myöskään Facebook-tunnuksilla, ja kommentin vastineeksi ei saa mitään (esim. laitettua linkkiä omille sivuille).

Lisää tietoa näistä uudistuksista löytyy Rumban sivuilta: "Rumba-lehti ei ole enää entisensä, blogikin sai kasvojenkohotuksen"

Jos jotain toiveita voisi esittää, niin olisi kiva lukea levyarvosteluja vähemmän tunnetuista bändeistä, niin kotimaisista, kuin ulkomaalaisistakin. Ennen lehdissä käytettiin tekosyynä, että arvostellaan vain levyjä, joita heille on toimitettu. Nykyään kokonaiset levyt on kaikkien ulottuvilla esim. Spotifyssa, joten tätä tekosyytä ei voi enää käyttää. Olisi myös hienoa, jos arvosteltaisiin muutamia lukijoiden vinkkaamia levyjä. Näin saataisiin lukijatkin mukaan lehden tekemiseen, ja parhaaassa tapauksessa löytämään uusia tuttavuuksia.

Lehteä lukiessa huomasin, että suomalaiset ovat valittajakansaa. Spotifyn maksamat huonot korvaukset, levyjen ostajien syyllistäminen, keikkailun kalleus, ja jopa se, että musiikkia on nykyään liikaa... Kaikesta valitetaan, ja sanotaan, että jotain pitäisi tehdä. Tätä se on tainnut olla jo 2000-luvun alusta lähtien?

Tilaa Rumba - Kolme numeroa vain 7,70eur! (Norm. 17,70eur)

En saanut tämän blogikirjoituksen kirjoittamisesta mitään palkkiota, mutta toivottavasti joku tämän kirjoituksen innoittama tilaa itselleen Rumban. Edes nuo kolme numeroa! Laadukkaita musiikkijulkaisuja, kun ei suomessa liian montaa ole. Toivottavasti Rumban taso säilyy jatkossakin.

PS. Olen sen tyyppinen lukija, että luen kaikki jutut läpi, vaikka olisikin kyse bändeistä, joita en edes kuuntele. Tykkään lukea eri artistien näkemyksistä, musiikkiteollisuudesta... Minulle tulee Rumba ja Soundi, vaikka en edes kuuntele suomalaista musiikkia. :)

PPS. Niin, ja Spotifyn ja muiden streaming-palveluiden huonoihin korvauksiin olisi eräs helppo ratkaisu...mutta se olisikin sitten ihan oman blogikirjoituksen paikka.

Mainos:

Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit ym. iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

Kommentit

Suositut tekstit