Vuoden 2008 parhaat levyt 1/2

Tuskin olen yksin ajatuksen kanssa, että tänä vuonna on julkaistu harvinaisen paljon hyviä levyjä. Vuosi on puolessa välissä, joten tässä oma katsaus tämän hetken top-5:seen...

1. Bon Iver - For Emma, Forever Ago
Justin Vernon eristi itsensä ulkomaailmasta isänsä mökille muutamaksi kuukaudeksi. Sai rauhassa pohtia tulevaisuuttaan, ja tästä tuloksena syntyi yksi 2000-luvun parhaista levyistä.Lue haastattelu 1 ja haastattelu 2

2. Neil Diamond - Home Before Dark
Rick Rubin oli tuottamassa jo edellistä Neil Diamondin levyä, mutta tällä kertaa vielä paremmin tuloksin. Mikäli Johnny Cashin American Recordings-sarja on lähellä sydäntä, ei tätä levyä voi ohittaa. Harmi ettei Rick Rubin vastaa kiertueesta, vaan Neil Diamondin mukana on taas suuri orkesteri. Lue haastattelu.

3. Mudcrutch - Mudcrutch
Tom Pettyn bändi 70-luvun alusta, joka on nyt yllättäen kasattu uudestaan Pettyn toimesta. Yleensä ajatukset vanhojen bändien kasaamisista lähtee "ei-niin-menestyneiden" kanssa muusikoiden toimesta. Lue haastattelu.

4. James McMurtry - Just Us Kids
Rehellisiä tarinoita tavallisista ihmisistä. Perheessä taidetaan kirjoittaminen. Isä on nimittäin kuuluisa Larry McMurtry. Lue haastattelu.

5. Paul Thorn - A Long Way From Tupelo
Joskus uusia hyviä artisteja löytyy telkkaristakin. En kuuntele radiota, enkä telkkarista juuri katsele muuta kuin Conanin ja HBO:n sarjat. Onneksi Conanin musiikkivieraat valitaan monipuolisesti... Lue haastattelu.

Listan ulkopuolelle jää paljon hyviä levyjä, kuten Nazarethin, Raconteursin, The Presidents Of USA:n, The Bellraysin uusimmat, sekä paljon muita.

Kaikkia yllämainittuja levyjä löytyy esim. CDONista, mutta suosittelen Amazonin used & new palvelua (nykyään ostan suurimman osan levyistä kyseisestä palvelusta. Kiitos halvan dollarin.) Linkkien kautta pääset suoraan Amazonin listauksiin ja hintojen alta klikkaamalla kohtaa used & new pääsee vertaamaan eri liikkeiden hintoja. Kannattaa varmistaa, että myyvät myös ulkomaille (international) postikulut ulkomaille on jokaisella myyjällä samat (CD-levyissä $6.89). Mikäli luottokorttia ei löydy, niin ainakin Sampo pankin Visa Electron toimii mainiosti.


Mainos:

Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit ym. iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

Kommentit

Suositut tekstit