Toinen tie - Bruce Springsteen

1969 perustettu Steel Mill oli Bruce Springsteenin hard rock bändi. Yhtyeessä soittivat Brucen lisäksi tulevia E Street Bandin jäseniä: Danny Federici (koskettimet), Vini Lopez (rummut), Steve Van Zandt (basso, jonka Steve vaihtoi myöhemmin kitaraan). Steel Mill nautti suurta suosiota erityisesti Itärannikolla. 21.6.1970 konsertissa katsojia kävi jopa 4000, ja se on melkoinen saavutus yhtyeeltä joka ei ollut tehnyt yhtään levyä. Steel Mill äänitti kolmen kappaleen demon, ja legendaarinen promoottori Bill Graham tarjosi heille levytyssopimusta, mutta tarjous hylättiin liian pienenä... Steel Mill hajosi huhtikuussa 1971 ja voi vain kysyä mitä kuuluisi Bruce Springsteenille tänään, jos bändi olisi aikoinaan hyväksynyt Bill Grahamin tarjouksen?

Steel Mill yhtyeelle on kysyntää vielä tänä päivänä. Yhtyeen alkuperäinen jäsen, rumpali Vini Lopez perusti vuonna 2004 Steel Mill Retron joka keskittyi varhaisiin Bruce Springsteenin kappaleisiin. Nykyään bändi kulkee alkuperäisellä Steel Mill nimellä ja managerinakin toimii alkuperäinen manageri Tinker West. Euroopan kiertueesta on ollut puhetta, ja olisi hienoa saada Steel Mill esimerkiksi Puistobluesiin.

Steel Mill (retro) ääninäytteet
Steel Mill (retro) - MySpace

Greetings From E Street - Loistava kirja josta löytyy paljon Steel Mill aikaisia kuvia, lehtileikkeitä yms.


Tässä n. 20 minuuttinen Steel Mill pätkä vuodelta 1970:



Mainos:

Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit ym. iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

Kommentit

Suositut tekstit