Tervetuloa Blogiini!

lauantai 29. syyskuuta 2007

Arvostelu: Akvis Coloriage

Akvis Coloriage on ohjelma joka on suunniteltu valokuvien automaattiseen värittämiseen ilman vuosien kuvankäsittelykokemusta. Käytön pitäisi olla helppoa kuin värityskirjan tekeminen ja tuloksen on realistisen näköistä. Tästä otamme selvää....

Coloriagesta on kotikäyttöön saatavilla kaksi versiota: Standalone ja plugin. Ennen ostamista kannattaakin kokeilla trial-versiota, jolla saa molemmat käyttöön ilman rajoituksia kymmeneksi päiväksi. Standalone-versio on itsenäinen ohjelma, jonka käyttämiseksi et tarvitse muita ohjelmia. Mikäli haluat käyttää Coloriagea pluginina jonkin kuvankäsittelyohjelman yhteydessä, niin plugin-versio on oikea valinta. Itse suosin plugin-versiota, koska haluan, että kaikki kuvankäsittelytoiminnot löytyvät yhden ohjelman alta. Mikäli se on vain mahdollista.

Itse asennus on helppoa ja suoraviivaista, ja ongelmia ei pitäisi kokemattomalle käyttäjälle ilmaantua. Plugin-versiossa asennusohjelma tunnistaa yleisimmät kuvankäsittelyohjelmat automaattisesti. Tosin juuri ilmestynyttä Paint Shop Pro Photo X2:sta ei löytynyt, mutta valitsemalla rastin kohtaan "other photo editors" voit valita kohdekansioksi kuvankäsittelyohjelman käyttämän plugin-kansion. Tämä selviää yleensä käyttämäsi ohjelman asetuksista tai ohjekirjasta

Ohjeisiin tutustuminen on tämän ohjelman kanssa avain menestykseen. Kannattaakin ihan ensimmäisenä katsastaa Akviksen sivuilta löytyvä flash-video, josta selviää kaikki oleellinen alkuun pääsemiseksi. Kun ohjeet on luettu/katsottu, niin on aika ryhtyä tositoimiin. Coloriage ei sisällä hirveästi työkaluja vaan käyttö tapahtuu lähinnä pencil-työkalulla, jolla rajataan väritettävät kohteet halutulla värillä seuraten ääriviivojen muotoja. Oikeiden värien valinnassa auttaa Color Library, jossa on valmiita värivalikoimia eri kohteita varten, kuten: ihmiset, ruoho, lehdet, puu, taivas, vesi, metallit, maa, lasi, sisustus, sekä joistakin löytyy lisäksi alakategoriat. Mikäli jokin värivalinta ei mene aivan oikein, niin tube-työkalu muuttaa yhtenäisen viivan uudella valitulla värillä, tai sitten voit käyttää magic tubea, joka korvaa kaikki samalla värillä väritetyt kohteet uudella.Ensimmäiset tulokset ovat lupaavia, mutta pian käy selväksi, että mikäli kuvissa ei ole tarpeeksi kontrastia alkavat värit lipsua yli rajojen, ja värittäminen hankalaituu entisestään. Pikkutarkoissa kohdissa piirtopöydästä on huomattava apu. Kuvien kanssa joissa ei ole hirveästi väritettäviä kohteita, toimii Coloriage kuten sivuillaan lupaakin. Ohjelman suurin heikkous on sen hitaus, ja varmasti tulevaisuudessa tullaankin näkemään tehonparannuksia, kunhan ohjelmaan saadaan uusille prosessoreille moniydintuki.Akvis Coloriage voi tietenkin käyttää muuhunkin kuin mustavalkovalokuvien väritykseen, kuten värikuvissa jonkin tietyn värin korvaamiseen, sekä sarjakuvien/piirustusten väritykseen, ja voisinkin kuvitella ohjelman olevan tässä vahvoilla. Mikäli ohjelman hankinta kiinnostaa, niin suosittelen liittymään Akviksen postituslistalle, koska postituslistan mukana kulkee alennuskuponkeja.

AKVIS Coloriage

Arvosteltu versio:
Coloriage v.5.0 Home

Hinta: 75 Eur

Testattu:
24" BenQ FP241W, Intel Q6600, 4GB RAM, Wacom Graphire 4-piirtopöytä.
Windows Vista 64-bit, Corel Paint Shop Pro Photo X2


Alkuperäinen skannattu kuva:Paint Shop Prolla korjattu:Lopullinen väritetty versio:
Mainos:

Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit ym. iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

Ei kommentteja: