Kaikki paitsi retroilu on turhaa

Erilaisia emulaattoreita on tietokoneelle vaikka kuinka monta, mutta mielenkiintoisin niistä on MAME (Multiple Arcade Machine Emulator). Jonka tarkoituksena on emuloida vanhoja kolikkopelejä PC:llä. Kolikkopelit katosivat muodista jo vuosia sitten, kun tietokoneet ja pelikonsolit valtasivat markkinat. MAME on hyvä keino päästä tutustumaan kolikkopeleihin niille, jotka eivät ole niitä ikinä pelanneet tai sitten niille jotka tahtovat päästä pelaamaan kadonneiksi luultuja pelejä lapsuudesta/nuoruudesta. Parasta MAME:ssa on se, että rahaa ei tarvitse enää syöttää peleihin loputtomia määriä ja peleissä pääsee tämän ansiosta pidemmälle kuin koskaan. En muista kenenkään päässeen yhtään kolikkopeliä loppuun asti.

Omista pelikokemuksista on jäänyt vahvasti mieleen seuraavat:

Bomb Jack

Tehtävänä on kerätä kaikki ruudulla olevat pommit törmäämättä vihollisiin. Lisäksi ruudulla liikkuu välillä erilaisia bonuksia. Helppoako? Ei todellakaan. Tämä peli julkaistiin myös Amigalle, Commodore 64:lle ja ties mille muille laitteille, mutta kolikkopeli-versio on se ainoa oikea. Olisi kiva nähdä se rahakasa mitä tähänkin peliin tuli syötettyä.




Final Fight

Rodoksella tuli tätä pelattua 90-luvun alussa ja drakmoja (Kreikan rahayksikkö ennen euroja) kului. Tietenkin tämä piti hankkia Commodore 64:lle, kun reissulta päästiin kotiin. Myöhemmin julkaistiin myös Streets of Rage, joka oli hyvin samankaltainen kuin Final Fight ja tämä tulikin sitten ostettua Sega Megadrivelle.


Pelaamiseen tarvitset MAME-emulaattorin.
Esimerkiksi MAME32b 0.117 kotisivuilta tai lataa suoraan tästä

ROM-tiedostot joudut itse valitettavasti etsimään, kun nämä tiedostot ovat laittomia. Google ja suositut torrent-sivustot varmasti auttavat alkuun.

Lisää tietoa ja uutisia eri emulaattoreista:
www.emuhq.com
www.emuunlim.com
www.emulator-zone.com

Erilaisia retrotavaroita myy Oasis Finland


Mainos:

Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit ym. iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

Kommentit

Suositut tekstit