Tervetuloa Blogiini!

lauantai 21. tammikuuta 2012

Netissä "rikastuminen"

Tienaa kotona/blogilla/nettisivuilla? 


Onko mahdollista saada lisäansioita netissä. Onko mahdollista ansaita rahaa ilman nettisivuja?

Arvostelussa Google Adsense, iHerb, Amazon Associates,Tradedoubler, Bonari ja Ostohyvitys - Verkostomarkkinointi ja lisäansiot
Ihan ensimmäisenä: Mikäli odotat saavasi netistä kunnon kuukausipalkkaa mainostamalla, klikkaamalla mainoksia, tai täyttämällä lomakkeita, niin suosittelen jättämään tämän kirjoituksen väliin. On nimittäin huvittavaa, kun netti on täynnä mainoksia, jotka lupaavat hirveitä tienestejä, ja mikä parasta, sinun ei tarvitse tehdä juurikaan mitään! Joskus näin mainoksen, jossa luvattiin 300 euron ansioita tunnissa! On ihan pakko kysyä, että mitä tällaisen mainoksentekijän mielessä mahtaa liikkua? ja uskooko näihin mainoksiin joku ihan aikuisten oikeesti?

Jos näitä hommia olisi, niin ei kai kukaan kävisi enää "tavallisissa" töissä? Tai miksi näitä viestejä pitää lähetellä tuntemattomille, kun luulisi kaveripiiristäkin löytyvän sellaisia, joille 300 euroa tunnissa kelpaisi? Eikä tarvitse, kuin kotoa työskennellä. Toki lisätienestejä voi kotona tehdä, mutta pelkkää blogia pitämällä harva onnistuu.

En ole koskaan kuullut yhdestäkään kaverista, joka tienaisi nettimainoksilla elantonsa. Tai siis olen toki lukenut netissä näistä kavereista, jotka parhaimmillaan tekevät 5000 euron tilejä kuukaudessa. Oikeassa elämässä en ole kuullut tai nähnyt yhtäkään...paitsi tietenkin se kaverin-kaverin-tuttu.

Netissä tienaaminen - Rahaa mainoksilla ja realistiset tavoitteet


Netissä on toki mahdollista tienata rahaa, mutta odotuksia ei kannata laittaa taivaisiin...ei ainakaan heti alkuun. Blogia pitämällä ja kahvia hörppimällä ei rahaa tule (ei ainakaan minulle), vaikka elokuvissa se toimiikin. Seuraavassa muutamat yleiset verkostot:

1. iHerb.com - Vitamiinit, luontaistuotteet, luomutuotteet, superfood jne...


Kun puhuin, että en tunne ketään, joka tienaisi pelkästään nettimainoksilla, niin ainakin iHerbin sivujen mukaan joku tienaa. Sillä Iherbin sivuilla on lista eniten tienaavista. Lista on varsin hurjaa luettavaa. Ykkösenä olevalla vuosiansiot vuonna 2012 oli hurjat $146,879.00. Sijalla 10 vielä mukavat $54,574.00. Ei mikään ihme, että tuskin näet keskustelupalstaa missä joku ei tätä sivustoa mainostaisi. Tosin noihin lukuihin vaaditaan jo suuri ihme, ja täysi omistautuminen asialle. Top-100 listalla voisi kuvitella olevan vielä sellaisia 5000-10000 dollaria vuodessa ansaitsevia, joten ihan kelvollisesta lisästä palkkaan on kyse.

Mikä on tämä iHerb? Iherb on yksi suurimmista ja halvimmista luontaistuotekaupoista netissä. Onko Suomalaista, joka ei olisi tästä terveyskaupasta vielä kuullut? Itse tilailen iHerbistä säännöllisesti, enkä tätäkään palvelua suosittelisi, jos minulla ei olisi omakohtaisia kokemuksia. Sama koskee kaikkea mitä blogistani löytyy, kaikki perustuvat omakohtaisiin kokemuksiin.

Minimitilitys iHerbissä on 300 dollaria tai sitten maksetaan alennuksina (rewards), joita voit vähentää omista tilauksistasi.

Vaikka sivustosi tai blogisi ei suoraan näihin aiheisiin liitykään, niin pitää vain keksiä keino, miten saat mainokset sopimaan. Toimii myöskin ilman nettisivuja!


Yllä malli miten iHerbin palkkio-systeemi toimii. iHerbin sivujen mukaan, jos olet suositellut palvelua kolmelle henkilölle, niin vuoden päästä keskimääräinen ansio on ollut 240 dollaria (iHerbin sivujen mukaan)

Alkuun pääset osoitteessa www.iherb.com ja tekemällä ensimmäisen tilauksen käyttämällä alennuskoodia YUY952, jolla saat samalla 5 tai 10 dollaria (jos ostokset yli 40dollaria) alennusta ensimmäisestä tilauksestasi.

Ensimmäisen tilauksesi jälkeen saat koodin, jota voit jakaa edelleen ystävillesi.


iHerbin hyvät ja huonot puolet:

+ Ei vaadi nettisivuja
+ Mainostaminen on todella helppoa
+ Äärimmäisen hyvä keino saada passiivisia tuloja, jos saa edes muutaman aktiivisen suosittelijan
+ Jos omaa suuren kaveriverkoston (vaikkapa sosiaalisessa mediassa) ja on hyvä mainostamaan, niin on mahdollisuus ihan hyviin tienesteihin
+ Provikat myydyistä tuotteista (edellyttää, että ostaja on liittynyt iHerbiin linkkisi kautta, joko suoraan tai epäsuorasti. kts kuva)
+ Provikoita maksetaan aina neljään suosittelutasoon asti.(katso kuva)
+ Mainoksenesto-ohjelmilla ei näitä linkkejä voi blokata
+ Toimii monessa maassa (yli 180), joten käyttäjiä voi saada muualtakin, kuin Suomesta.
+ Luontaistuotteet suosittuja Suomessa
- Ei suomenkielisiä sivuja
- Ei maksa näyttökerroista tai klikkauksista
- Mainokset joutuu tekemään itse
- Jos ei ole hirveästi kavereita ja tuttavia joille suositella sivua, niin on vaikea päästä alkuun.
- Verkostomarkkinoinnilla on huono maine
- Suomalaisten kateellisuus. Harva haluaa mennä sivuille referal-linkkien kautta, vaikka he eivät menetä siinä yhtään mitään. Referral-linkin kautta ostaminen mahdollistaa, että blogin/kotisivun pitäjä saa työstään edes jotain korvausta.

2. Ostohyvitys ja Bonari - Rahaa takaisin ostoksista


Nämä palvelut ovat aloittelijalle paras mahdollinen tapa kokeilla verkostomarkkinointia. Nämä verkostot ei varmastikaan tee kenestäkään rikasta, mutta mikä on helpompaa, kun palvelu tarjoaa mukaan liittyjälle ilmaista rahaa. Jos tähän ei saa ketään mukaan, niin on vaikea kuvitella, että mihinkään muuhun palveluun (missä vaaditaan lisäksi ostamaan jotain) saisit mukaan ystäviä/tuttuja/tuntemattomia...

Suosittelemalla Bonaria saat ostorahaa itsellesi. Bonarissa on mahdollista myös saada kavereiden ostoksista rahaa.

Bonari ja Ostohyvitys on näppäriä palveluita, vaikka et saisikaan ketään mukaan. Verkko-ostoksista nimittäin saa hyvistystä takaisin. Säästö se on pienikin säästö.


Ostohyvityksen ja bonarin hyvät ja huonot puolet:


+ Ei tarvitse nettisivuja. Pelkkä linkki riittää.
+ Rekisteröityminen vie vain hetken
+ Liittyminen ilmaista
+ Helppo saada uusia käyttäjiä sosiaalisesta mediasta (Twitter, Facebook, Google+ jne..)
+ Mainoksenesto-ohjelmilla ei näitä linkkejä voi blokata
+ Bonus-järjestelmät on tuttuja Suomalaisille
+ Kaveri saa ilmaista rahaa, joten mikä on helpompaa
+ Myös kavereiden ostoista saa rahaa (vain Bonarissa)
- Ilmainen raha voi olla pelottavaa, kun moni pelkää tulevansa huijatuksi.
- Toimii pelkästään Suomessa
- Ei tuloja linkkien klikkauksista
- Mainokset joutuu tekemään itse
- Suomalaisten kateellisuus. Harva haluaa, että kaveri hyötyy mitään.

Bonari vai Ostohyvitys?

Molemmissa on hyvät ja huonot puolet, koska liittyminen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään, niin se on sama liittyä molempiin.


Ostohyvitys - Liity ostohyvitykseen
Bonari -  Tästä linkistä 3 euroa alkusaldoa ilmaiseksi!
 


3. Google - Adsense


Googlen mainospalvelu, joka maksaa klikkauksista ja näyttökerroista. Taatusti luotettava ja helppo asentaa. Minitilitys on 70euroa/100dollaria. Google Adsense on helppo tapa saada kotisivut ja blogit heti tuottamaan. Ennen Googlen ohjelmaan hakemista on hyvä pitää huolta, että käyttöehdot on luettu.

Adsensen kanssa alkuun pääset osoitteessa Adsense.com

Google Adsensen hyvät ja huonot puolet:

+ Helppo asentaa (Esim. Blogspot-blogisoftassa kuka tahansa onnistuu asentamaan)
+ Mahdollisuus näyttää mainokset kuvina tai pelkästään tekstinä
+ Maksaa rahat suoraan pankkitilille
+ Rahaa klikkauksista ja näyttökerroista
- Ei maksa provikkaa toteutuneista kaupoista
- Mainoskokoja ei voi itse hirveästi määritiellä
- Mainoksenesto-ohjelmat (Adblockerit) estävät mainosten näkymisen yleensä kokonaan.


4. Amazon-verkkokaupat - Amazon Associates


Amazon maksaa provisiot myydyistä tuotteista. Mitä enemmän myyt, sitä enemmän tienaat (provisioprosentit nousevat myytyjen tuotteiden määrän mukaaan). Yksi Amazonin huonoista puolista on se, että suomalaiset eivät oikein tahdo tilata ulkomaalaisista palveluista, vaikkakin Amazon.co.uk alkaa olemaan äärimmäisen suosittu. Itse tilailen monta kertaa vuodessa UK puolelta, koska yli 20 punnan ostoksiin ei tule postikuluja (eikä tuotteet jää tulliin). Amazonissa on paljon tuotteita, jotka ovat halvempia, kuin Suomessa. Itse otan tilitykset (minimi 25puntaa ja 50dollaria) lahjakortteina. Taitaa olla edellisestä lahjakortista vuoden verran aikaa. :)

Alkuun pääset osoitteissa:

Amazon.co.uk ja Amazon Associates - Amazon.com

Amazon-verkkokaupan hyvät ja huonot puolet:

+ Mahdollistaa omien referral-linkkien luomisen (kuten ylläolevat), joten adblockerit eivät estä mainoksia.
+ Mahdollisuus näyttää mainokset kuvina tai pelkästään tekstinä
+ Monipuoliset mainokset.
+ Maksaa provikkaa myynneistä. Mitä enemmän linkkiesi kautta ostetaan kuukaudessa, sitä suurempi prosentti on.
+ Suomalaiset ostavat sieltä mistä säästää vaikka sentin, joten Amazon on hyvä vaihtoehto.
- Mainoksenesto-ohjelmat (Adblockerit) estävät kuvamainosten näyttämisen kokonaan
- Ei suomenkielisiä sivuja

5. Tradedoubler


Rahaa klikkauksista ja myydyistä tuotteista. Sivujen/blogin pitää olla kunnossa, että mainostajat hyväksyvät sivusi. Minimitilitys on 50euroa. Ei kannata hakea jokaiseen ohjelmaa sokeasti, vaan valita nettisivuille/blogiin sopivat mainostajat. Monesti nämä sopivat mainostajat myös hyväksyvät sivusi/blogisi ohjelmaan.

Tradedoublerin hyvät ja huonot puolet:

+ Mahdollistaa omien referral-linkkien luomisen, joten adblockerit eivät estä mainoksia.
+ Sivustot suomeksi
+ Maksavat suoraan tilille
+ Mahdollisuus näyttää mainokset kuvina tai pelkästään tekstinä
+ Maksaa provikkaa myynneistä ja klikkauksista (riippuen valitusta mainostajasta).
- Jos hakemuksesi jollekin mainostajalle hylätään, niin sitä ei käsitellä uudelleen (joten varmista, että sivusi ovat asialliset)
- Mainoksenesto-ohjelmat (Adblockerit) estävät kuvamainosten näyttämisen kokonaan.
- Klikkauksista maksetaan monesti todella heikosti, ja jos klikkausta haluaa rahaa, niin Googlen Adsense on parempi vaihtoehto

Mistä alkuun: Tradedoubler


Ylläolevat palvelut ovat taatusti luotettavia. Suosittelen lukemaan ohjelmien ohjeet ennen liittymistä, sillä sääntöjen rikkominen voi pahimmassa tapauksessa katkaista ohjelmasi, ja uudestaan liittyminen ei ole mahdollista. Monessa ohjelmassa on myös joku minimiaika, kuinka pitkään sivujesi/blogisi on pitänyt olla netissä, joten ihan ensimmäisenä ei kannata olla haalimassa mainostajia.


Älä odota miltään ohjelmalta liikoja, ja äläkä missään tapauksessa klikkaa niitä omia mainoksia! Rahaa ei tule heti ovista ja ikkunoista, joten maltti on valttia.Vältä näitä "rahan lupaajia" - Tienaa! Rikastu! Helposti! Nopeasti! Rahaa! Zinzino, Organo Gold


Jos joku on liian hyvää ollakseen totta, niin usein se onkin. Googleta ennen mihinkään tuntemattomaan palveluun liittymistä. Monesti näistä mainostajista on jo omat keskustelut, ja niistä voi vetää johtopäätökset, että onko luotettava vai ei.

PTC-sivut, jotka lupaavat rahaa mainoksia klikkaamalla. 99% tapauksista, kun olet saanut tilityksen täyteen, niin palvelu lakkaa olemasta, tai "olet rikkonut sääntöjä", ja tilisi lakkautetaan. Sen ajan mitä käytät näihin palveluihin, olisit voinut tehdä jotain tuottavaa. Esimerkiksi järjestää sukkasi värien mukaan.

Sähköpostimainonta. Jos joku lupailee hirveitä tuloja sähköpostitse, niin hänen tuskin tarvitsee siitä lähetellä tuntemattomille ihmisille siitä emailia.

Kaikki mainosbannerit, jotka lupailet epärealistisia ansioita (en ole vielä nähnyt muunlaista banneria). :)

Organo Gold ja Zinzino myyvät molemmat ylihintaista kahvia, ja suosittelen jättämään väliin. Google haku kertookin näistä enemmän, kuin tuhat sanaa.


Mihin itse vedän rajat "netissä tienaamiseen":


Pikavippi- ja lainapalvelut - En halua hyötyä ihmisten kurjuudesta, ja pikavipit harvoin tuottavat iloa muille, kuin firmojen omistajilla. Mikäli olet pikavippikierteessä, niin suosittelen varaamaan ajan paikalliselta velkaneuvojalta. Ajat ovat ilmaisia. Talous- ja velkaneuvojat - Yhteystiedot

Pokerisivustot, ja muut uhkapelipalvelut - En halua, että ihmiset menettävät rahansa uhkapeleihin. Yleensä ihmiset kertovat vain voittojensa määrä, eivät koskaan tappioiden.Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit, luomutuotteet jne. iHerb.com:sta. Alennuskoodi YUY952 antaa sinulle jopa 10 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

6 kommenttia:

fromWinland kirjoitti...

Itsehän pidän tällä hetkellä Britti amazonin bannereita johtuen ylivoimaisesti paremmasta tuotevalikoimasta omassa nichessäni, mutta oston pitää tapahtua 24h sisällä mainoksen klikkauksesta mikä on harvinaisempaa varsinkin kun ulkomaalainen sivu ja ostoa mietitään pitempään.

zeke kirjoitti...

Eikö nuo koodit ole voimassa 30päivää, jos on vain laittanut tuotteen ostoskoriin? Yritin tuolta associates centeristä katella tietoa, mutta en löytänyt mitään. :(

Eikös tuo Amazon.co.uk ole vähän huono elektroniikassa, kun briteissä on eri pistoke? ja näppäimistöissä on eri layout...ei ääkkösiä.

Nimetön kirjoitti...

+ Mainoksenesto-ohjelmilla ei näitä linkkejä voi blokata

Kyllä voi, mainoksenesto ei tarvitse kuin urlin josta ei ladata. Ja sieltähän sitten ei ladata.

Kumma kirjoitti...

"Kyllä voi, mainoksenesto ei tarvitse kuin urlin josta ei ladata. Ja sieltähän sitten ei ladata."

Jaa...mitenkäs tuo käytönnössä toimii, jos haluan, että osa linkistä poistuu automaattisesti. Kuvien blokkaaminen nyt onnistuu, mutta custom-linkkejä tuskin harvempi karsii?

esim. http://www.example.com/reffikoodi

ja tuosta osaa poistaa automaattisesti "reffikoodin", niin että domain toimii?

Blogger kirjoitti...

You could be eligible for a complimentary $1,000 Amazon Gift Card.

Blogger kirjoitti...

Are you looking for free Twitter Re-tweets?
Did you know that you can get these ON AUTOPILOT & ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?