Iherb 2013 - Alennuskoodi, verot, tulli ja tilaaminen

Iherb 2013: Alennuskuponki, verot, tulliraja ja tilaaminen



Iherb 2013: Alennuskuponki, verot, tulliraja ja muuta
Iherb 2013 opas - Tilaaminen, verotus (ALV), postikulut ja alennuskoodi

Vuosi 2013 ei ole nettitilaajille se paras vuosi, kun EU:n ulkopuolissa tilauksissa ALV:n minimikantoraja nettiostoksissa laskee 5 euroon (ennen 10 euroa). Tämä tarkoittaa sitä, että vuonna 2013 voi tehdä alle puolet pienempiä tilauksia ilman, että tarvitsee maksaa ylimääräisiä veroja. Arvonlisävero nousee lisäksi prosentilla jokaisessa luokassa.

"Lailla arvonlisäverolain muuttamisesta arvonlisäverolakiin lisätään uusi 101 b pykälä. Säännöksen mukaan tavaran maahantuonnin arvonlisäverotuksessa pienin kannettava tai perittävä veron määrä on 5 euroa. Tätä rajaa ei sovelleta tulliasetuksen (1543/1994) 2 §:n 2 momentissa tarkoitetuissa tilanteissa."
- tulli.fi

Iherbin kohdalla pelastus on, että siellä monissa tuotteissa ALV on 14% (2013) (esim. lisäravinteet, elintarvikkeet yms.), joten niitä voi tilata jatkossa max. 35,71e arvosta. Pitää kuitenkin muistaa, että mahdolliset postikulut lasketaan loppusummaan mukaan. Lisäksi iHerbin ilmaiset postikulut ovat voimassa vain vuoden 2012 loppuun asti.  (Katso tarkempi iHerb opas)

Vaikka tuotteet jäisivätkin tulliin, niin onneksi nykyään on nettitulli, joka mahdollistaa tulliselvitysten tekemisen netissä. Tarvitsee vain maksaa tarvittavat verot ja kulut, niin paketin voi sitten noutaa omasta postista. Kannattaa vain pitää huoli, ettei tilaa mitään lääkeainelistalle kuuluvaa (katso PDF).

Eniten nämä muutokset tuntuvat ALV 24% tuotteissa, ja 20,83e raja tilauksissa pitääkin vahvasti huolen, että tilaaminen EU:n ulkopuolelta jää varmasti vähäiseksi. Amazon.co.uk taitaa olla suurempia voittajia tässä verouudistuksessa, ja voikin kuvitella, että siitä tulee jatkossa entistäkin suositumpi Suomalaisten keskuudessa. (Amazon.co.uk - opas)

Iherb: Ensitilaajalle 10 dollaria alennusta alennuskupongilla:


iHerb ensitilauksiin 10 dollaria alennusta alennuskoodilla (jos tilauksen arvo on yli 40 dollaria), muuten 5 dollaria alennusta.

Lisäksi vuoden 2012 loppuun asti on ilmaiset postikulut, jos tilauksen arvo on 40 dollaria ja paino alle 1.814kg/4.00lbs). Kiitos verouudistusten, kannattaa olla tulevien tullirajojen kanssa tarkkana...

Iherb suosituksia tuotteista? iHerb-arvostelut ja kokemuksia ja tilaamiseen tarkemmat ohjeet: iHerb-opas

Kommentit

Anonyymi sanoi…
"Pitää kuitenkin muistaa, että mahdolliset postikulut lasketaan loppusummaan mukaan. " -Postikuluja ei lasketa verotettavaksi arvoksi,postipakettiin on merkitty vain tuotteiden arvo.

Suositut tekstit