Music Angel Friendz-kaiutin arvostelu (review)

Kokemuksia Music Angel Friendz matkakaiuttimesta - Ladattava kaiutin mukaan reissuun



Nokia Lumia 720 ja Music Angel Friendz - Pieni ihmelaatikko


Music Angel Friendz kaiutin on todella pieni ja tyylikkään näköinen. Kaiuttimessa on alumiinista valmistettu kotelo, ja laite tuntuukin kädessä todella laadukkaalta. Mukana paketissa tulee suojapussi, kaksi kaapelia ja ohjeet. Saatavilla ainakin yhdeksää eri väriä (musta, vihreä, pinkki, hopea, sininen, lime, oranssi, purppura ja punainen), omaksi valikoitui sininen.

Pohjassa on kumitassut, jotka estävät resonoinnin, ja pitävät kaiuttimen hyvin paikoillaan.

Lataaminen onnistuu mukana tulevalla micro USB-kaapelilla (lataaminen esim. tietokoneen kautta). Jos tämän laitteen haluaa ladata verkkovirralla, niin erillinen usb-laturi pitää hankkia. Esim. uusissa puhelimissa taitaa olla micro USB liittimet (omassa Nokia Lumia 720:n sellainen ainakin on), joten samalla laturilla hoituu tämänkin lataaminen.

Ensimmäinen lataus kesti varsin pitkään, ja arvioisin, että noin 3-4 tuntia meni ladatessa USB:n kautta. 1000mAh:n akku kestää noin 15-120 tuntia. Riippuen pitkälti siitä, että millä äänenvoimakkuudella kuuntelee musiikkia.

Laitteessa on pohjassa valaisevat ledit. Punainen ilmoittaa, kun lataus on menossa (sammuu, kun lataus on mennyt loppuun). Sininen, kun laite on päällä. Purppura, kun laite on päällä, ja latauksessa. 


Music Angel Friendz toimii kaikilla laitteilla missä on 3.5mm audio/kuuloke-lähtö. Esim. MP3-soittimet, iPad, iPhone, iPod, puhelimet, kannettavat cd-soittimet yms.



Äänenvoimakkuutta ei voi säätää laitteesta, vaan toistimesta. Lisäksi näitä laitteita voi kytkeä sarjaan useampiakin, mukana tulevalla kaapelilla.

Kaiutin tuottaa kokoisekseen (ja hintaisekseen) varsin laadusta ja miellyttävää ääntä. Laitteessa on kaksi elemementtiä (tehot 2 x 3W). Kaiutinelementit on laitteen molemmissa päissä, joten stereo-efekti on varsin laaja. Elementit olisi voinut suunnata toisinkin, mutta toimii se näinkin.

Olen varsin tyytyväinen tähän ostokseen, ja suosittelen niille, jotka haluavat pienen kaiuttimen mukaan reissuun.

Plussat:

+ Pieni
+ Tyylikäs
+ Edullinen
+ Äänenlaatu (kokoisekseen)
+ Akku kestää pitkään
+ Helppo käyttää
+ Suojapussi mukana

Miinukset:

- Ei äänenvoimakkuuden säädintä
- Verkkovirralla toimiva laturi pitää ostaa erikseen
- Kaiutinelementtien sijoittelu (varauksin)

Mistä ostaa?

Omani tilasin Experiltä, mutta siellä näyttää olevan loppu. Amazon.co.uk verkkokauppa myy näitä n. 25 eurolla postikuluineen.



Ohjeet Amazonista tilaamiseen: Katso opas täältä

Kommentit

Suositut tekstit