Mistä halpa ja hyvä kannettava - Vinkkejä ostamiseen

Hyvä ja halpa kannettava tietokone? - Suosituksia ja kokemuksia ostopaikoista



Kannettavan tietokoneen ostaminen netistä lähentelee taidetta, varsinkin jos se läppäri on tarkoituksena löytää mahdollisimman halvalla. Kun hakusessa on se halpa ja hyvä kannettava, niin netissä on mahdollista säästää satasia, pitää vain on hieman ylimääräistä aikaa käytettävissä. Mikäli aika on sinulle rahaa, niin sitten vain lähimpään kodinkonekauppaan.

Hintaseuranta.fi ja Muropaketin hintavertailu on ihan hyviä lähtökohtia, mutta niillä ei löydä kaikki kauppoja, eivätkä kaikki hyvät tarjoukset välttämättä päädy edes listoille. Eipä tule mieleen, että lähipiirissä olisi se oikea kone löytynyt hintaseurannan kautta.

Kaupat, kuten Netanttila, Prisma, Ellos, ja CDON tekevät välillä sellaisia tarjouksia, että oksat pois. Eivätkä nämä kaikki tarjoukset tai kaupat edes löydy hintaseurantapalveluista, eikä kaikki mahdolliset ylimääräiset bonukset tule vertailussa mukaan. Esimerkiksi S-bonus, Plussapisteet, ja Ostohyvitys/Bonari.

Kannattaa muistaa, että pelkästään kannettavan malli ei aina riitä, jos tekee hintavertailua. Joskus täysin samassa mallissa saattaa olla eri määrä muistia, kiintolevyn koko, tai muuta vastaavaa. Kannattaakin olla tarkkana, että saa varmasti sen mallin, jossa on parhaat osat.

Mikä on hyvä kannettava?


Toimistokoneessa monesti riittää pelkkä tehokas prosessori (suoritin), ja pelikäytössä sitten lisäksi tehokas näytönohjain. Keskusmuistin määrän on hyvä olla tänä päivänä vähintään 4GB

Mistä tiedän mikä suoritin tai näytönohjain on hyvä? Mikäli kannettavien tietokoneiden tekniset tiedot on täyttä hepreaa, niin seuraavat sivustot auttavat:

Mobile Graphics Cards - Benchmark List - Kannettavien suorittimet parhaimmuusjärjestyksessä.

Mobile Processors - Benchmarklist - Kannettavien näytönohjaimet parhaimmuusjärjestyksessä.

Katsomalla ylläolevilta sivuilta vertailut, niin ei voi mennä hirveästi pieleen. Jos sijoituksissa on vaikkapa eroa 50:tä pykälää, niin kyllä se kertoo jo jotain.


Keskustelupalstat:

Muropaketin keskustelupalstoilta saa kivasti apua, kun on tietokonetta metsästämässä.

Kannettavat tietokoneet - Yleinen keskustelu
"Mikä kannettava minulle?" -yleisthreadi 

Ostopaikat ja alennukset (alennuskoodit ja kupongit):


Seuraavat liikkeet kannattaa katsastaa huolella. Sillä välillä näistä tekee kunnon löytöjä:

CDON: (Ostohyvitys, alennuskupongit)


Kannattaa liittyä CDONin postituslistalle tai Facebook-sivuille, jos haluaa saada viimeisimmät kampanjat. CDON lähettää lisäksi alennuskuponkeja säännöllisesti vanhoille asiakkaille, ja nämä kannattaa hyödyntää. Alennuskoodeja kannattaa toki myös metsästää netistä. Lisäksi CDONissa toimii ostohyvitys-palvelu (ulkomailla tunnetaan nimellä cashback), jonka kautta saat osan tilauksen arvosta takaisin. Elektroniikassa ei mikään maailman suurin hyvitys, mutta parempi sekin, kuin ei mitään.


Kotisivut: CDON

Prisma (Ostohyvitys, S-bonus, Maksutapaetu)


Prisman verkkokauppa onkin mielenkiintoinen uutuus. Prismasta tilatessa saa, sekä S-bonusta, maksutapaetua (Pitää maksaa S-tililtä, jos haluaa maksutapaetua), että ostohyvitystä. Sitä en tiedä, että onko Prisman verkkokaupassa Tuplabonus-päiviä. Prisman sivut ovat vain tuskaisen hitaat käyttää, vaikka olisi kuinka tehokas tietokone ja nopea netti käytössä.

Kotisivut: prisma.s-verkkokauppa.fi


Ellos (Alennuskupongit


Ellos pommittaa ainakin meikäläistä sellaisella määrällä postia, joissa on milloin mitäkin tarjouskampanjaa ja koodia, ja moni menee lukematta roskiin. Elloksen sivuilta löytyy myös kannettavia, joten sieltä voi hyvällä tuurilla tehdä löytöjä.

Kotisivut: Ellos.fi

NetAnttila (Plussa-pisteet)


NetAnttila on monesti yllättävänki halpa, ja onkin kummaa, että juuri Anttilasta tekee tietokoneissa hyviä löytöjä. Sivut ovat välillä tuskastuttavan hitaat. Kannettavat saa näppärästi hintajärjestykseen, kun laittaa hakusanaksi kannettava, ja sitten hakutuloksista valitsee tietokoneet-osion. Ainakin omien kokemusten mukaan tuolla kikalla löytää kaikki läppärit.

Kotisivut: NetAnttila.com

Verkkokauppa.com


Verkkokauppa.com ei kuulu hintaseurantapalveluihin, ja kannattaa tämäkin paikka katsastaa läpi, vaikka hinnat ovatkin kannettavissa monesti keskitasoa. Verkkokauppa.comissa ei myöskään ole mitään bonusjärjestelmiä.

Kotisivut: Verkkokauppa.com

Muuta:


Vaikka ei olisi kannettavaa ostamassa, niin kannattaa liittyä Ostohyvitys-palveluun.  Kun ostohyvitystä on kertynyt 15euroa voit siirtää ne tilillesi. Oma "tienaaminen" loppuu siihen, kun olet liittynyt palveluun. Toivottavasti joku tekee kilpailijan tälle palvelulle, kun toistaiseksi on ainoa laatuaan Suomessa. (Lue lisää: Ostohyvitys.fi kokemuksia)



"Tienaisin rahaa" enemmän, jos käyttäisin yllä olevissa nettikaupoissa esim. Tradedoublerin affiliate-linkkejä, enkä puhuisi Ostohyvityksestä mitään. Tosin siinä tapauksessa, koko kirjoituksen tarkoitus vesittyisi. Tarkoituksena on saada kannettava mahdollisimman halvalla, ja siihen tässä blogikirjoituksessa annetaan vinkkejä.

Bonari vs Ostohyvitys?


Ostohyvitys ei ole enää ainoa palvelu, josta saa rahaa takaisin ostoksista. Nyt on mahdollista myös liittyä Bonari nimiseen palveluun. Bonari toimii samoin, kuin Ostohyvitys. Joistakin paikoista saa paremmin alennusta, ja molemmissa on eri kauppoja. Toki samojakin löytyy. Vertailu kannattaa aina,

Liity tästä Bonariin, ja saat alkusaldoa 3 euroa ilmaiseksi. Arvostelun Bonarista löydät tästä.

Suosittelen molempia, koska molemmilla on eri kauppoja ja etuja. Lisäksi molemmat maksavat liittymisestä alkusaldoa.




Iherb: Ensitilaajalle 10 dollaria alennusta alennuskoodilla:


10 dollaria alennusta iHerb ensitilauksiin alennuskoodilla (jos tilauksen arvo on yli 40 dollaria).


Iherb suosituksia tuotteista? iHerb-arvostelut ja kokemuksia ja tilaamiseen tarkemmat ohjeet: iHerb-opas

Kommentit

Suositut tekstit