Positiivinen yllätys tullilta...

..Eikä vielä ole edes aprillipäivä


Vihdoinkin Tullilta on tullut mahdollisuus tehdä tulli-ilmoitus netissä. Tämä on iloinen uutinen etenkin niille joilla ei ole omaa autoa. Nyt ei tarvitse käydä aina paikanpäällä.

Nettituonti - Osta verkosta ja tullaa netissä!


Osta verkosta ja tullaa netissä!

Yksityisen kansalaisen asioiminen verkkokaupoissa helpottuu, kun hän 29.3.2011 alkaen voi tullata tavarat ja maksaa maahantuontiverot netissä. Tullikäynti jää historiaan, kun ostaja saa postipakettinsa suoraan kotiin tai lähipostiin. Rahtitavarat voi hakea kuljetusyhtiön rahtiterminaalista.

EU:n ulkopuolelta tuoduista tai tilatuista tavaroista täytyy tehdä tulli-ilmoitus. Siihen asiakas tarvitsee vain verkkopankkitunnukset, Postin tai kuljetusyhtiön saapumisilmoituksen ja esimerkiksi kauppalaskun tai tilausvahvistuksen.

Aikaisemmin asiakas on käynyt Tullin toimipaikassa maksamassa tilaamansa tuotteen tullit ja verot tai käyttänyt huolintapalveluita. Nyt hänellä on myös kolmas vaihtoehto.

Tulli tarvitsee tullimaksun ja verojen laskemista varten tavaran tullinimikkeen. Nettipalveluun on listattu noin 200 tavallisinta tuontitavaraa. Jos tavaraa ei löydy listalta, asiakas voi kysyä tavarakoodin myös puhelinneuvonnasta. Numero on 020 690 629, ja siihen voi soittaa arkisin klo 8-20. Numero avautuu 29.3.

Suomalaiset ostavat ulkomaisista verkkokaupoista mm. vaatteita, kenkiä, ajoneuvojen osia ja tarvikkeita, kirjoja ja cd- tai dvd-levyjä. Tullattavia postilähetyksiä on vuosittain noin 100 000.

Yritysasiakkaiden nettipalvelu avautuu kesäkuussa 2011.
Nettitullaus on osa eTulli-ohjelmaa

EU-maat ovat sitoutuneet EU:n laajuiseen eTulli-ohjelmaan. Sen ajatus on tulliasioinnin sähköistäminen. Asiakkaat joutuvat jo nyt tekemään osan tulliselvityksistä sähköisesti. Tuontitavaroiden sähköinen ilmoittaminen on toistaiseksi vapaaehtoista. Suomen tulli saa vuosittain kolme neljännestä ilmoituksista sähköisinä.

Lisätietoja:

tullausjohtaja Jarmo Räikkä, 040 332 2547
tulliylitarkastaja Matti Tuunanen, 040 3323800
kehittämispäällikkö Jukka Kyhäräinen, 040 3321882
Lähde: Tulli - Lehdistötiedotteet

Lisää tietoa tullin sivuilta - nettitulli



Aiheeseen liittyen - Verkosta tilaaminen:


Opas - Nettikaupat - Amazonista tilaaminen
Opas - Nettikaupat - CD WOW!





Mainos:

Elämä terveellisemmäksi - Luontaistuotteet, vitamiinit ym. iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! Kummablogi suosittelee. :)

Kommentit

Unknown sanoi…
Tullissa on ilmeisesti aprillipäivä joka päivä!

Kokeilin nettitulli-palvelua. Se toimi niin, että siinä oli javascriptillä toimivat painikkeet, joita piti painaa siirtyäkseen seuraavalle sivulle.

Aina kun siirsi hiiren painikkeen kohdalle - painike hävisi näkyvistä.

Luulin tätä tosiaan joksikin aprillivitsiksi, mutta tullissa selittivät että johtuu "hitaista nettiyhteyksistäni". Käytössä on 10-megainen yhteys...
Blog sanoi…
Vaikuttaa "hyvältä". En ole itse vielä päässyt testaamaan kyseistä palvelua. Täytynee vielä miettiä uskaltaako kalliimpia lähetyksiä tilailla, jos toiminta on tuota tasoa.

Kiitos, kun kerroit kokemuksista.

Tämä ei ainakaan lisää luetettavuutta:

"Palvelu toimitetaan sitoumuksetta eikä palvelun toimivuudelle anneta minkäänlaista takuuta. Tulli ei vastaa mistään kuluista, menetyksistä tai muista mahdollisista vahingoista, jotka saattavat aiheutua tämän palvelun käyttämisestä."

Suositut tekstit